Η κυβέρνηση θα απαγορεύσει την χρήση κακόβουλων λογισμικών σε όλη την Επικράτεια

Νομοθετική πρωτοβουλία που βάζει «μπλόκο» στην κυκλοφορία στη χώρα μας κακόβουλων λογισμικών ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, στη σκιά της υπόθεσης των υποκλοπών, κι ενώ βρίσκεται σήμερα στη χώρα μας για επαφές για το θέμα, η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA.

Όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου, το αμέσως επόμενο διάστημα κατατίθεται νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την καθολική απαγόρευση εμπορίας και χρήσης των  κακόβουλων αυτών λογισμικών μέσα στην Ελληνική επικράτεια.

Αυτό αναμένεται να διαμηνύσει και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στη συνάντηση που έχει σήμερα με την PEGA, κάτι που είχε κάνει πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός στην Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αξιών και Διαφάνειας Βιέρα Γιούροβα, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

 «Η κυβέρνηση θα λάβει και όποιο άλλο θεσμικό μέτρο θεωρηθεί ότι πρέπει να λάβει για να θεραπεύσουμε χρόνιες αδυναμίες και παθογένειες αυτού του θέματος… Είναι πολύ πρόθυμη να το συζητήσει και να κινηθεί στην κατεύθυνση αυτή, ενώ βρισκόμαστε και σε συζήτηση και με τα ευρωπαϊκά όργανα και με άλλες χώρες που και ίδιες ψάχνουν να βρουν λύσεις και απαντήσεις στο θέμα των κακόβουλων λογισμικών» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι ούτε η Ελληνική Πολιτεία, ούτε κάποια κρατική αρχή ασφαλείας έχει προμηθευτεί και κάνει χρήση του κακόβουλου λογισμικού predator.

Δείτε την ενημέρωση 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.