Η κυβέρνηση έκανε ελάχιστα για τη λειτουργία των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Υγείας και τις δηλώσεις του μαζί με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επέκρινε την κυβέρνηση ότι έκανε ελάχιστα για τη λειτουργία των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ .

Συγκεκριμένα, ανακοίνωση του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα της τη ριζική βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ωστόσο ως τώρα ελάχιστα έκανε με αποτέλεσμα η λειτουργία των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ να έχει απαξιωθεί και οι Έλληνες να πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

«Η λύση των μικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ είναι λύση ανάγκης για περιορισμένο χρονικό διάστημα», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμπληρώνοντας ότι «αντίθετα, είναι επείγουσα η ανάγκη προσλήψεων με σύγχρονη παροχή κινήτρων χωρίς άλλη αναβολή».

Επισημαίνει ακόμη ότι το πρόβλημα των ράντζων δεν επιλύεται με τη λογική που ακολουθεί το Υπουργείο, και ιδίως με μεταφορά ράντζων στον ιδιωτικό τομέα.

«Μία μόνιμη και διαρκής λύση απαιτεί προσλήψεις στα Τμήματα των Επειγόντων Περιστατικών, αλλαγή του δυσλειτουργικού σημερινού μοντέλου εφημέρευσης και οn line σύνδεση των Παθολογικών, Πνευμονολογικών και άλλων κλινών όπου παρουσιάζεται με οξύτητα το πρόβλημα», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.