Η Ελλάδα σε δυο μήνες αποπληρώνει το ΔΝΤ

Τις τελευταίες δόσεις του δανείου των 28 δισ. που είχε πάρει από το ΔΝΤ θα αποπληρώσει άμεσα η Ελλάδα σύμφωνα με το Reuters. Θα αποπληρωθούν, επίσης, 5,3 δισ. ευρώ προς τους ευρωπαίους δανειστές, που λήγουν το 2022 και το 2023.

«Η Ελλάδα σχεδιάζει να αποπληρώσει την τελευταία δόση των δανείων από το ΔΝΤ νωρίτερα» είναι ο τίτλος του άρθρου του Reuters.

«Ελλάδα θα αποπληρώσει περισσότερα από 7 δισ. σε δάνεια από το ΔΝΤ και τους ευρωπαίους εταίρους της, τους επόμενους δυο μήνες, ξεπληρώνοντας τα χρήματα που δανείστηκε από το ΔΝΤ για να αποφύγει τη χρεωκοπία, κατά την οικονομική κρίση», δήλωσαν δυο αξιωματούχοι, υπό τον όρο της ανωνυμίας, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι αξιωματούχοι αυτοί δήλωσαν στο Reuters ότι την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει 1,8 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, νωρίτερα απ’ ότι είναι προγραμματισμένο. Είναι η τελευταία δόση από το δάνειο των 28 εκατ. ευρώ που πήρε η χώρα το 2010 και το 2014. Το δάνειο του ΔΝΤ έλεηγε κανονικά το 2024. Η Ελλάδα έχει ήδη εξοφλήσει νωρίτερα περίπου 6 δισ. ευρώ προς το Ταμείο το 2019 και το 2021.

Επίσης, θα πληρωθούν, έως το τέλος Απριλίου, περίπου 5,3 δισ. ευρώ στα δάνεια από τους ευρωπαίους εταίρους, που λήγουν τον 2022 και το 2023.

«Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την αποπληρωμή μέσα στους επόμενους δυο μήνες» είπε αξιωματούχος στο Reuters. Η Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα, ξεκίνησε να αποπληρώνει τα δάνεια τους εταίρους της από την ευρωζώνη πέρυσι και θέλει να «τρέξει» τη διαδικασία.

Με πληροφορίες από Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.