Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του ουκρανικού λαού


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022, 02:00

Οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία, με ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή αμυντικού εξοπλισμού, στην εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνεργασία μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών για κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Ώστιν (Lloyd Austin), με συμμετοχή υπουργών, υφυπουργών Άμυνας και υψηλόβαθμων Αξιωματούχων.

Κατά την παρέμβασή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια που έχει παρασχεθεί από τη χώρα μας στην Ουκρανία, όπως πυρομαχικά των 155 χλσ. και προσφάτως, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1 και τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του ουκρανικού λαού για προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, που υπονομεύει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε ότι η πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, συνοδεύοντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κατέστησε κοινωνό του μεγέθους της καταστροφής και του ανθρώπινου πόνου που προκάλεσε ο πόλεμος, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε, επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022, 02:00

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate