Η ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την κράτηση του στη Σμύρνη

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο στη Σμύρνη, όπου τουρκικές αρχές εμποδίζουν αναίτια την είσοδο του Απόστολου Τζιτζικώστα στη χώρα. 

Το υπουργείο Εξωτερικών ζητά άμεσα εξηγήσεις για την “απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου” του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε κινητοποίηση της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα και του Γενικού Προξενείου στη Σμύρνη. 

Αναλυτικά, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει στην ανακοίνωση του: “Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.