Η αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σηματοδοτεί πολλαπλούς κινδύνους


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022, 18:03

Το γραφείο Τύπου της ΚΕ και του ΚΚΕ προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διατηρήσει την κρατική ιδιοκτησία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και να «αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξή του» γίνεται με σκοπό την ακόμα βαθύτερη και άμεση εμπλοκή της χώρας στον οικονομικό και ενεργειακό πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας, με όρους «σημαιοφόρου» του ΝΑΤΟ και στόχο την αναβάθμιση της άρχουσας τάξης στην ευρύτερη περιοχή.

Η εξέλιξη αυτή έχει σαφές αντιλαϊκό πρόσημο. Η αναβάθμιση του λιμανιού σηματοδοτεί πολλαπλούς κινδύνους για τον λαό της Αλεξανδρούπολης, τον ελληνικό λαό στο σύνολό του, τους λαούς της περιοχής. Η άμεση εμπλοκή της Αλεξανδρούπολης στον πόλεμο και σε στρατιωτικές δραστηριότητες την αναβαθμίζει σε στρατιωτικό στόχο, δίπλα στη Σούδα και τη Λάρισα, ενώ η αξιοποίηση του λιμανιού πολλαπλασιάζει τους κινδύνους ρύπανσης του περιβάλλοντος, βιομηχανικών «ατυχημάτων» μεγάλης κλίμακας, καταστροφής της τοπικής οικονομίας που βασίζεται σε μικρής κλίμακας δραστηριότητες.

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για αυτές τις εξελίξεις. Καλούμε τον ελληνικό λαό και τον λαό της Αλεξανδρούπολης ειδικότερα να αντιπαλέψει δυναμικά αυτές τις εξελίξεις, να συμπορευθεί με τις δυνάμεις του ΚΚΕ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022, 18:03

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.