Κόσμος

ΗΠΑ: Πρώτο κρούσμα βουβωνικής πανώλης σε άνθρωπο – Η πιθανή μετάδοση

Ο άνθρωπος που βρέθηκε να έχει μολυνθεί είναι το πρώτο περιστατικό μετά από οκτώ χρόνια από τότε που και πάλι είχε εντοπιστεί πανούκλα στις ΗΠΑ, αναφέρουν οι υγειονομικές αρχές της πολιτείας, σύμφωνα με τον Independent.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές πιθανολογούν ότι ο πολίτης μολύνθηκε από το κατοικίδιο ζώο του, μια γάτα.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της κομητείας Deschutes ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι ένας κάτοικος της περιοχής έπασχε από πανούκλα, λέγοντας ότι είναι πιθανό η «συμπτωματική κατοικίδια γάτα του» να μόλυνε το άτομο, όπως αναφέρει ο Independent.

«Έχουμε επικοινωνήσει με όσους ήρθαν σε επαφή με τον κάτοικο και το ζώο και τους έχει χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή για την πρόληψη της ασθένειας», δήλωσε ο Δρ Ρίτσαρντ Φόσετ, υγειονομικός υπάλληλος της κομητείας Deschutes.

Ο γιατρός δήλωσε επίσης ότι η γάτα ήταν «πολύ άρρωστη» και είχε ένα απόστημα που αποστραγγιζόταν, πράγμα που σήμαινε μια «αρκετά σημαντική» μόλυνση, σύμφωνα με το NBC.

Το ανθρώπινο κρούσμα εντοπίστηκε και αντιμετωπίστηκε στα πρώιμα στάδια της νόσου, πράγμα που σημαίνει ότι αποτελούσε μικρό κίνδυνο για την κοινότητα, ανέφεραν οι υγειονομικές υπηρεσίες.

Μέχρι να νοσηλευτεί ο ασθενής, η λοίμωξη είχε προχωρήσει στην κυκλοφορία του αίματος, ανέφερε το πρακτορείο.

Ο Independent επικοινώνησε με τις υπηρεσίες υγείας της κομητείας Deschutes για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Ωστόσο, ο ασθενής «ανταποκρίθηκε πολύ καλά στην αντιβιοτική αγωγή», σύμφωνα με τον γιατρό.

Καθώς η πανούκλα εξελίσσεται, γίνεται όλο και πιο δύσκολη η αντιμετώπισή της.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν έχουν αναφερθεί άλλα κρούσματα πανώλης. Ο δρ Φόσετ δήλωσε, σύμφωνα με το NBC, ότι θα ήταν «πολύ έκπληκτος» αν έβλεπαν άλλα κρούσματα.

Τα πιο συνηθισμένα ζώα που μεταφέρουν την πανούκλα στο Κεντρικό Όρεγκον είναι οι σκίουροι, αλλά τα ποντίκια και άλλα τρωκτικά μπορούν επίσης να μεταφέρουν την ασθένεια, δήλωσαν οι υπηρεσίες υγείας της κομητείας.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button