ΗΠΑ: Η Γέλεν προειδοποιεί για «οικονομικό χάος»

Η Τζάνετ Γέλεν είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη χρησιμοποιήσει «έκτακτα μέτρα» για να αποφύγουν την χρεοκοπία και δεν είναι κάτι που μπορεί να συνεχίσει να κάνει το Υπουργείο Οικονομικών

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε σήμερα, Κυριακή ότι η αποτυχία αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους θα προκαλέσει «απότομη οικονομική ύφεση» στις ΗΠΑ και επανέλαβε την προειδοποίησή της ότι το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να εξαντλήσει τα μέτρα για την εξόφληση των χρέους του μέχρι τον Ιούνιο.

«Η τρέχουσα πρόβλεψή μας είναι ότι στις αρχές Ιουνίου, θα έρθει μια μέρα που δεν θα είμαστε σε θέση να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας εκτός εάν το Κογκρέσο αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους και είναι κάτι που προτρέπω θερμά το Κογκρέσο να κάνει», είπε η Γέλεν μιλώντας στο ABC «This Week».

Η Τζάνετ Γέλεν είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη χρησιμοποιήσει «έκτακτα μέτρα» για να αποφύγουν την χρεοκοπία και δεν είναι κάτι που μπορεί να συνεχίσει να κάνει το Υπουργείο Οικονομικών. Πρόσθεσε επίσης ότι το Κογκρέσο πρέπει να λάβει μέτρα για να αποφευχθεί η «οικονομική καταστροφή».

«Είναι ευρέως αποδεκτό ότι θα επέλθει χρηματοπιστωτικό και οικονομικό χάος», υπογράμμισε.

Πηγή: skai.gr

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.