«Ημέρες Ασίας» για τον Σολτς με τελικό προορισμό το Μπαλί για την G20

Με το βλέμμα στραμμένο στην Ουκρανία και τις παγκόσμιες συνέπειες του ρωσικού επιθετικού πολέμου, αλλά και βαριά πολιτικοοικονομική ατζέντα, ο Όλαφ Σολτς αναχωρεί για την Ασία με τελικό προορισμό τη σύνοδο της G20 στην Ινδονησία στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Πρώτος σταθμός ήταν το Βιετνάμ: μια χώρα πλούσια σε πρώτες ύλες, οι οποίες είναι απαραίτητες και για τη γερμανική βαριά βιομηχανία, από ψευδάργυρο και χαλκό μέχρι τινάνιο. Μια χώρα επίσης με στενούς δεσμούς με τη Γερμανία, δεδομένου ότι πολλοί Βιετναμέζοι είχαν μεταναστεύσει στην Ανατολική Γερμανία την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, όπως σημειώνει στο δημοσίευμά της η Deutsche Welle.

Επόμενος σταθμός, η Σιγκαπούρη όπου ο Όλαφ Σολτς μαζί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, αναμένεται να αναζητήσουν τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, νέους ενεργειακούς πόρους αλλά και επενδυτικές δυνατότητες στο 17ο Οικονομικό Φόρουμ Γερμανίας-Ασιατικών Χωρών του Ειρηνικού στη Σιγκαπούρη, ένα φόρουμ ιδιαίτερα σημαντικό για τους εκπροσώπους της γερμανικής οικονομίας που δραστηριοποιούνται σε μια περιοχή, όπου παραδοσιακά έντονη είναι η κινεζική επιρροή.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.