Κόσμος

Ζελένσκι: «Η έλλειψη όπλων ενισχύει τον Πούτιν» – Η πρόσκληση στον Τραμπ να επισκεφθεί το μέτωπο

Για  «τεχνητή», έλλειψη όπλων για την Ουκρανία, που ενισχύει τον Πούτιν, έκανε λόγο ο Βολοντομίρ Ζελένσκι ζητώντας παράλληλα να συνεχιστεί η στήριξη προς την χώρα του.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας από το Μόναχο που βρέθηκε για να παραστεί στην Διάσκεψη για την Ασφάλεια, απηύθυνε πρόσκληση προς τον υποψήφιο του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί το Κίεβο και να μεταβεί μαζί του στο μέτωπο.

«Δυστυχώς, το να κρατείται η Ουκρανία σε μια τεχνητή έλλειψη όπλων, ειδικά σε έλλειψη πυρομαχικών και δυνατοτήτων μεγάλου βεληνεκούς, επιτρέπει στον Πούτιν να διατηρεί την τρέχουσα ένταση στον πόλεμο», τόνισε ο κ. Ζελένσκι που έγινε δεκτός με παρατεταμένο χειροκρότημα στην Διάσκεψη του Μονάχου.

Ο κ. Ζελένσκι αναφέρθηκε ακόμη στην περίπτωση της πόλης Αντβιίβκα, εξηγώντας ότι η απόσυρση των ουκρανικών στρατευμάτων αποφασίστηκε λόγω του προβλήματος της έλλειψης πυρομαχικών, καθώς έχει καθυστερήσει η στρατιωτική στήριξη από τις ΗΠΑ. «Ήταν μια δικαιολογημένη απόφαση, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν μάλιστα εκλήθη να σχολιάσει την αμερικανική στάση, δήλωσε ότι «αφού η συζήτηση γίνεται δημόσια, δεν θα πω τίποτα» και πρόσθεσε ότι όλα θα τεθούν στις συναντήσεις που θα έχει στο περιθώριο της Διάσκεψης με αμερικανούς αξιωματούχους.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει μέχρι τώρα επισκεφθεί την Ουκρανία, ο κ. Ζελένσκι δήλωσε ότι τον έχει ήδη προσκαλέσει και μάλιστα να επισκεφθούν μαζί το μέτωπο του πολέμου. «Θέλω να του δείξω πόσο ανοιχτές και αληθινές πληροφορίες δίνουμε για τον πόλεμο», σημείωσε.

«Μη ρωτάτε την Ουκρανία πότε θα τελειώσει ο πόλεμος. Ρωτήστε τους εαυτούς σας, γιατί ο Πούτιν είναι ακόμη σε θέση να τον συνεχίζει. Πιστεύω ότι αν παραμείνουμε σε διάλογο σχετικά με το πώς μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος, τότε θα πρέπει με τις αποφάσεις μας να δείξουμε σε αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις τι σημαίνει πραγματικός πόλεμος και όχι πόλεμος από το Ίνσταγκραμ», τόνισε καταλήγοντας ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button