Εύβοια: Πώς εθελοντής εντόπισε δύο άτομα που είχαν χαθεί ενώ έκαναν SUP

Σε βραχώδη περιοχή εντοπίστηκαν και περισυλλέχθηκαν η 43χρονη και ο 13χρονος που έκαναν SUP και χάθηκαν στη θαλάσσια περιοχή του οικισμού Σκορπονέρια στην Εύβοια

Ειδικότερα, η εξαφάνιση των δύο ατόμων που έκαναν όρθια κωπηλατική σανίδα (SUP) σήμανε συναγερμό στις λιμενικές αρχές και άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και τα ιδιωτικά σκάφη Α/Κ-Ε/Π “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Σ.Χ. 2654, Α/Κ-Ε/Π “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” Ν.Χ. 499, Τ/Χ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Τ.Χ. 785 και το βοηθητικό σκάφος ιχθυοκαλλιέργειας “ΑΛΕΞΑΒΑΣ” Ν.Χ.1017.

Στη συνέχεια, το “ΑΛΕΞΑΒΑΣ”, με επιβαίνοντα εθελοντή διασώστη, εντόπισε τους ανωτέρω αγνοούμενους σε βραχώδη περιοχή στο ακρωτήριο “ΓΚΑΤΖΑ” εντός όρμου Σκορπονερίου, τους περισυνέλεξε και στη συνέχεια τους μετέφερε με ασφάλεια σε παρακείμενη προβλήτα, καλά στην υγεία τους.

Στους ανωτέρω, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και εθελοντή διασώστη και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.