Εύα Καϊλή: Μυστήριο με την κράτησή της – Άγνωστο αν αφέθηκε ελεύθερη

Το θρίλερ με την Εύα Καϊλή και το αν έχει τελικά συλληφθεί για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο και το σκάνδαλο Qatar-gate, παραμένει. Η ενημέρωση των βελγικών αρχών το μεσημέρι της Κυριακής (11.12.2022) ανέφερε ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα και αφέθηκαν ελεύθερα άλλα δυο. 

Η επίσημη ανακοίνωση των αρχών του Βελγίου για το σκάνδαλο που προκαλεί “σεισμό” στο Ευρωκοινοβούλιο αναφέρει ότι από τους έξι που προσήχθησαν και ανάμεσά τους ήταν η Εύα Καϊλή, οι τέσσερις κρατούνται ακόμη και κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά. Οι άλλοι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι. Δεν διευκρινίζεται, όμως, αν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι μεταξύ των κρατούμενων ή εκείνων που αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Οι αρχές του Βελγίου, στην ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για «μεγάλη έρευνα από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».
Όπως σημειώνεται «υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθερα από τον ανακριτή.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.