«Ευχαριστώ» Ζελένσκι σε Ελλάδα και Μητσοτάκη – Η ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου

Τις θερμές ευχαριστίες της χώρας του για τη στάση της χώρας μας σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία εξέφρασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Με μήνυμά του στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαριστεί προσωπικά και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.  

Με ανάρτηση του στο Twiter ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σημειώνει: «Ευχαριστώ την Ελλάδα για την ένταξη στη Διακήρυξη Υποστήριξης της G7, τη 14η χώρα που υποστηρίζει εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία. Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσωπική του δέσμευση στην ελληνο-ουκρανική εταιρική σχέση. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί στην ευρωατλαντική πορεία της Ουκρανίας».

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρι Κουλέμπα. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της κυριαρχίας της Ουκρανίας και την πρόληψη των ανθρωπιστικών κρίσεων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την προσχώρηση της Ελλάδας στην Κοινή Δήλωση των G7 για τη στήριξη της Ουκρανίας.

Επίσης, οι δύο υπουργοί επανεπιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και συμφώνησαν στην πραγματοποίηση επισκέψεων του Ουκρανού Εξωτερικών στην Αθήνα και στη συνέχεια του Γιώργου Γεραπετρίτη στο Κίεβο και την Οδησσό από κοινού με τον Ντμίτρι Κουλέμπα.

Η ανάρτηση Ζελένσκι:

 

To άρθρο «Ευχαριστώ» Ζελένσκι σε Ελλάδα και Μητσοτάκη – Η ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate