Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κίνα ψάχνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Μαΐου 2023, 18:53

Νέα πρωτοβουλία αξιοποίησης των επιχειρηματικών ευκαιριών με την Κίνα ξεκίνησε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η ενεργοποίηση των χιλιάδων μικρομεσαίων Kινέζων επαγγελματιών που βρίσκονται στην Ελλάδα και η αναζήτηση συνεργειών στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, της κτηματαγοράς και των εξαγωγών, αποτελούν τους βασικούς τομείς ενδιαφέροντος της νεοσύστατης Επιτροπής Ελληνοκινεζικής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.  

«Με τη συγκρότηση της Επιτροπής Ελληνοκινεζικής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, στην οποία μετέχουν Έλληνες και Κινέζοι επιχειρηματίες, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προσβλέπει σε ένα σχεδιασμένο, σωστά προετοιμασμένο και προσεκτικό άνοιγμα στην αγορά υπηρεσιών και προϊόντων της Κίνας για τα μέλη του και όχι μόνο», δηλώνει ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και συμπληρώνει:

«Η προσέλκυση κινεζικών κεφαλαίων για την υλοποίηση κοινών επενδυτικών σχεδίων, θα συμβάλει στην ταχύτερη ανάκαμψη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δημιουργεί η περίοδος μετά την πανδημία και το άνοιγμα της Κίνας».

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της Επιτροπής Ελληνοκινεζικής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Σταύρος Μονεμβασιώτης, «με ετήσιες εμπορικές συναλλαγές 5 τρισ. δολαρίων με άλλες χώρες και 160 εκατ. Κινέζους πολίτες να ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό για διακοπές, δαπανώντας πάνω από 250 δισ. δολάρια, η ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με την Κίνα, είναι προφανές ότι δημιουργεί τεράστιες προοπτικές για κάθε επιχείρηση στην Ελλάδα.

Απαιτείται, ωστόσο, σχέδιο, ξεκάθαροι κανόνες και αμοιβαία εμπιστοσύνη, που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε σταδιακά τόσο με τους Κινέζους που ζουν στη χώρα μας, όσο και με επιχειρήσεις στην Κίνα».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Μαΐου 2023, 18:53

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.