Επίσημο: Σε δεύτερο γύρο εκλογών η Τουρκία – Δεν ξεπέρασε το 50% ο Ερντογάν

Σύμφωνα με το ανώτατο εκλογικό συμβούλιο της Τουρκίας θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος εκλογών στις 28 Μαΐου καθώς κανένας από τους υποψηφίους δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 50%.

Με το σύνολο των καλπών να έχουν ανοίξει, το ποσοστό συμμετοχής αγγίζει το 88,92%. Στο εξωτερικό η συμμετοχή άγγιξε το 52,69%. Να σημειωθεί ωστόσο πως δεν έχουν ανοίξει όλες οι επιστολικές ψήφοι ακόμα.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να συγκεντρώνει το 49,51%, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 44,88% και ο Σινάν Ογάν το 5,17%.

Στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών θα αναμετρηθούν ο Ερντογάν με τον Κιλιτσντάρογλου.

Βέβαιοι ότι θα νικήσουν και οι δύο υποψήφιοι

Τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Κιλιτσντάρογλου εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι μπορούν να κερδίσουν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, δύο εβδομάδες από τώρα.

«Πιστεύω ότι είχα αρκετές ψήφους για να κερδίσω» είπε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Τούρκος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι αποδέχεται το δεύτερο γύρο.

Έσπευσε, μάλιστα, να εξαπολύσει κατηγορίες εναντίον ατόμων που δεν κατονόμασε, λέγοντας ότι με τους ισχυρισμούς τους ότι βρίσκονται μπροστά στο εκλογικό αποτέλεσμα, προσπαθούν να «εξαπατήσουν το έθνος».


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.