Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι: Δείτε στο Infographic απλές αλλαγές που μπορούμε να εφαρμόσουμε

Η χαμηλότερη κατά το δυνατόν κατανάλωση ενέργειας είναι φέτος τον χειμώνα το μεγάλο ζητούμενο για σπίτια και επιχειρήσεις, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν τα έξοδα αυτά.

Παράλληλα όμως, εν μέσω πράσινης μετάβασης, ο περιορισμός της σπατάλης ενέργειας είναι πλέον γενικότερος στόχος, γεγονός που συμβάλλει στο να υιοθετήσουμε όλοι, ευκολότερα, αντίστοιχες συνήθειες στην καθημερινότητά μας. Ελέγχουμε την κατανάλωση συσκευών που αγοράζουμε ή λειτουργούμε στο σπίτι μας, προσπαθούμε να κάνουμε χρήση των ηλεκτρικών συσκευών με τρόπο πιο φιλικό στο περιβάλλον καθώς υπάρχουν και τεχνολογικά καινοτόμα προϊόντα που μας διευκολύνουν, ενώ προσέχουμε να μην «ξεχνάμε» πηγές ενέργειας «ανοιχτές», χωρίς λόγο.

Υπάρχουν όμως και συγκεκριμένα πράγματα, συγκεκριμένες και απλές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας και οι οποίες μειώνουν το ενεργειακό μας αποτύπωμα, συμβάλλοντας και στην εξοικονόμηση χρημάτων. Για παράδειγμα, απομονώνοντας τυχόν χώρους του σπιτιού που δεν χρησιμοποιούμε: Το έξτρα δωμάτιο που λειτουργεί κατά βάση ως αποθήκη, δεν χρειάζεται να θερμαίνεται όπως το υπόλοιπο σπίτι – όπως και το δεύτερο μπάνιο, που πιθανόν δεν χρησιμοποιούμε παρά σπανίως. Κλείνοντας τα σώματα θέρμανσης και τις εσωτερικές πόρτες (εάν υπάρχουν) που οδηγούν σε διαδρόμους ή κοντά σε σκάλες, επίσης επιτυγχάνουμε απτά αποτελέσματα, καθώς, ουσιαστικά έτσι, κλείνουμε τις φυσικές διόδους αέρα, εμποδίζοντας τον ζεστό αέρα να διαφύγει μέσα από το σπίτι.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.