Πολιτική

Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια με τους αγρότες

Για τους αγρότες και τη συνάντηση που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στην εκπομπή Live News.

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε αρχικά στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με του αγρότες, τονίζοντας πως «ήταν μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Η πρόταση του πρωθυπουργού απαντά στα δύο βασικά τους προβλήματά τους. Στο ρεύμα έχουμε μία πρόταση που αφορά το σύνολο του αγροτικού κόσμου, και δίνει ρεύμα στο όριο του κόστους, δηλαδή 9,3 λεπτά για όσους δεν έχουν οφειλές και μέχρι 11 λεπτά για όσους έχουν. Είναι σημαντικό το ότι δεν λαμβάνονται χρήματα από το κρατικό προϋπολογισμό για αυτήν την περαιτέρω πρόταση του πρωθυπουργού.

Μία πολύ σημαντική πρόταση που αναλύθηκε από τον κ. Σκυλακάκη είναι για ρύθμιση όλων των χρεών των αγροτών ως προς το ρεύμα σε βάθος δεκαετίας χωρίς να επιβαρυνθούν με τόκους, καθώς αυτούς θα τους χρηματοδοτήσει το ελληνικό κράτος. Βέβαια ανοίγει και η συζήτηση για ένα διαχρονικό τούς αίτημα, για ένα πιο δίκαιο τρόπο καταβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης».

Ενώ σε σχέση με το εάν τα μπλόκα των αγροτών θα σταματήσουν, είπε:
«Δεν μπορώ να προεξοφλήσω ποια θα είναι η αντίδρασή τους. Μπορώ να πω πως είμαι αισιόδοξος πως η κατάσταση θα εκτονωθεί ως προς τις κινητοποιήσεις και θα προχωρήσουμε στην επόμενη φάση, όπου θα υλοποιηθούν και τα υπόλοιπα. Ήταν ένας ουσιαστικός διάλογος. Είναι σημαντικό ότι μία κυβέρνηση απαντά σε αιτήματα αγροτών με τη λογική των στοχευμένων παρεμβάσεων. Έγινε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση για την ΚΑΠ όπου ο πρωθυπουργός ήταν ανοιχτός να ακούσει τα προβλήματα».

«Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια ως προς τα δημοσιονομικά δεδομένα. Ήταν μία συνολική πρόταση η σημερινή. Πιστεύουμε στον διάλογο και αυτός ο διάλογος είχε αποτελέσματα αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει με κλειστούς δρόμους. Θα ακολουθήσει ακόμα μία συνάντηση για τα προβλήματα της Θεσσαλίας», κατέληξε.

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button