«Εξέφρασε δικές του απόψεις που δεν έχουν συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο»


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023, 13:16

«Ο Γιώργος Φλωρίδης εξέφρασε πάγιες δικές του απόψεις που δεν έχουν συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με αφορμή τα όσα είπε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης από το βήμα της Βουλής για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών. 

Υπενθυμίζουμε ότι  στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων και σε δευτερολογία του έπειτα από ερωτήματα του επικεφαλής της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλου, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η απιστία δεν πρέπει να διώκεται κατ’ έγκληση. Δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία, πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους».

Ωστόσο, αυτή τη διάταξη είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φλωρίδης ανέφερε: «Υπάρχουν ζητήματα στον Ποινικό Κώδικα, τα οποία πρέπει να τα επαναρρυθμίσουμε. Η απιστία δεν πρέπει να διώκεται κατ’ έγκληση. Δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία, πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους. Αυτό εσείς το κάνατε στον Κώδικα του 2019. Επίσης στα ζητήματα της απάτης πρέπει να έχουμε δίωξη αυτεπάγγελτα. Αυτά θα τα επαναφέρω. Πρέπει να αποκαθάρουμε τον Ποινικό Κώδικα από διατάξεις οι οποίες είναι περίεργες. Προστατεύουν συγκεκριμένους. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το κάνουμε. Έχει πολύ δουλειά εκεί να κάνουμε. Ο ελληνικός λαός δικαίως διαμαρτύρεται διότι σου λέει ότι εγώ με το παραμικρό οδηγούμαι σε ένα δικαστήριο ενώ κάποιοι άλλοι πως καταφέρνουν και τη γλιτώνουν; Επειδή αναφερθήκατε στις Τράπεζες κ. Φάμελλε, θέλω να σας πω το εξής: υπήρχε ένα άρθρο στον ποινικό κώδικα που καθιστούσε αδίκημα την τοκογλυφία των τραπεζών. Ξέρετε πότε περιέργως εξαφανίστηκε το άρθρο αυτό από τον ποινικό κώδικα; Στην αναθεώρηση που κάνατε το 2019. Δεν υπάρχει άρθρο για την τοκογλυφία των τραπεζών από τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ και μιλάτε για την προστασία των δανειοληπτών».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με ανακοίνωσή του τα λεγόμενα του υπουργού Δικαιοσύνης αναφέροντας: 

«Ο νεόφερτος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή άδειασε τη διάταξη της ΝΔ στον ποινικό κώδικα η οποία κατοχύρωσε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών.

Απέδωσε την νομοθετική πρωτοβουλία στον… ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας απλώς πως όποιος κάνει τα πάντα για μια υπουργική καρέκλα κάποια στιγμή εκτίθεται.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν παρά να αδειάσουν τον νέο τους υπουργό ή, καλύτερα, να αποδεχτούν τις μεθοδεύσεις τους που παραδέχτηκε με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023, 13:29

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate