Εντός έξι μηνών η εξέταση αιτήσεων εκτοπισμένων για στεγαστική βοήθεια


Η Βουλή ψήφισε σε νόμο την Πέμπτη πρόταση νόμου των βουλευτών του ΑΚΕΛ Νίκου Κέττηρου, Χρίστου Χριστοφίδη και Χρίστου Χριστόφια, που τροποποιεί τον περί Παροχής Στεγαστικής Βοήθειας σε Εκτοπισθέντες, Παθόντες και Άλλα Πρόσωπα Νόμο, με τον οποίο καθορίζεται χρονικό πλαίσιο έξι μηνών εντός του οποίου η Επιτροπή Στεγαστικής Βοήθειας της Υπηρεσίας Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων πρέπει να ολοκληρώνει τη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων.


Με το υφιστάμενο καθεστώς, το οποίο δεν προβλέπει χρονικό περιθώριο εξέτασης των αιτήσεων, παρουσιάζονται σοβαρές καθυστερήσεις, οι οποίες επηρεάζουν αλυσιδωτά και ουσιαστικά τον προγραμματισμό των δικαιούχων για τη στέγασή τους.


Ο νόμος εγκρίθηκε με 32 ψήφους υπέρ.


Κατά τη συζήτηση ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων και εκ των εισηγητών της πρότασης Νίκος Κέττηρος είπε ότι κατατέθηκε η πρόταση για να επιλύσει τη μεγάλη καθυστέρηση εξέτασης αιτήσεων που οφείλεται, όπως διευκρίνησε, όχι σε ανικανότητα της υπηρεσίας μέριμνας, αλλά σε υποστελέχωση και κάλεσε το Υπουργείο Οικονομικών να μεριμνήσει για τη στελέχωση.


Είπε ότι εξετάζονται ακόμη αιτήσεις από το 2021 ενώ πληροφορήθηκε μόλις σήμερα ότι σε Λεμεσό και Πάφο αναβλήθηκε η συνεδρίαση τον Οκτώβρη για εξέταση αιτήσεων.


Πηγή: ΚΥΠΕ 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.