Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ζητά αποζημιώσεις για τους βανδαλισμούς καταστημάτων

Ο Σύλλογος ζητά από την πολιτεία μηδενική ανοχή σε αντίστοιχα φαινόμενα βίας, ενώ όπως τονίζει, οι παραγωγικές δυνάμεις υποστηρίζουν και απαιτούν την προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας επιχειρήσεων και πολιτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών:

«Ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας, για άλλη μία φορά, βιώνει εικόνες βιαιότητας στην εμπορική καρδιά της πόλης. Μετά το τέλος της ειρηνικής διαμαρτυρίας φορέων και πολιτών για την ακρίβεια, οι καταστηματάρχες της Ερμού βρέθηκαν στο έλεος ελάχιστων περιθωριακών στοιχείων, που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και κάτω από τα έκπληκτα και τρομοκρατημένα βλέμματα τουριστών και καταναλωτών, προέβησαν σε πράξεις βανδαλισμού σπάζοντας βιτρίνες και τρομοκρατώντας υπαλλήλους και πελάτες.

Άμεσα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης επικοινώνησε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο όπου του επισήμανε πως αν και με την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας και τις 11 προσαγωγές, ίσως αποφύγαμε καταστροφές μεγαλύτερων διαστάσεων, οι παραγωγικές δυνάμεις υποστηρίζουν και απαιτούν την προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας επιχειρήσεων και πολιτών.

Ταυτόχρονα η υπηρεσία του συλλόγου σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ έκανε ενέργειες για να καταγραφούν από ειδικό κλιμάκιο οι ζημιές.

Με αφορμή τα σημερινά επεισόδια ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά:

▪︎ Μηδενική ανοχή της πολιτείας σε αντίστοιχα φαινόμενα βίας

▪︎ Να προβλεφθεί ειδική διαδικασία άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων εμπόρων με την εφαρμογή των κείμενων διατάξεων για την αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων και πληγέντων επιχειρηματιών και την άμεση έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, βάσει του άρθρου 20 του Ν. 3775/21.7.2009, το οποίο προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που υφίστανται ζημιές κατά τη διάρκεια επεισοδίων».


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.