Ελλάδα – Ιταλία: Η εθνική μπάσκετ αναλύει την «σκουάντρα ατζούρα»

Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ δίνει απόψε (03/09, 22.00) τον δεύτερο αγώνα της στο Eurobasket 2022, με αντίπαλο αυτή τη φορά την «οικοδέσποινα» του ομίλου, Ιταλία.

Ο συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής μπάσκετ, Στέφανος Τριαντάφυλλος, ανέλυσε τα βασικά σημεία του παιχνιδιού της Ιταλίας και τον τρόπο που πρέπει να παίξει η “Γαλανόλευκη”.

“Η Ιταλία παίζει ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, το οποίο είναι διαφορετικό από τις περισσότερες ομάδες του Eurobasket”, τόνισε ο Τριαντάφυλλος και συνέχισε: “Κι αυτό, γιατί παίζει για πολύ μεγάλο διάστημα χωρίς κλασικό 5άρι, αλλά με τον Μέλι και τον Ρίτσι να καλύπτουν αυτόν τον ρόλο. Παίζουν για αρκετή ώρα με πέντε παίκτες μακριά από το καλάθι, ή το 5άρι να λειτουργεί ως περιφερειακός. Βασίζονται πολύ στην ταχύτητά τους, η οποία έχει να κάνει με το πως κινούνται μακριά από την μπάλα, πόσο γρήγορα εκτελούν σε σχέση με το 24άρι, αλλά και στο πως πασάρουν την μπάλα. Είναι από τις πιο ομαδικές ομάδες του τουρνουά κι εμείς θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Είναι μια ομάδα που παίζει με μεγάλη ενέργεια σε άμυνα, επίθεση και τρανζίσιον και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα παρουσιαστούν οι δύο ομάδες ενεργειακά σε ένα ματς μετά από 24 ώρες από το προηγούμενο”.

Ο βασικός πυλώνας της Ιταλίας πέρα από τον Μέλι που παίζει πολύ χρόνο και μόνο στο 5 δίνοντας μια ιδιαίτερη διάσταση στο παιχνίδι τους, είναι ο Φοντέκιο. Παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση και είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης ο οποίος αποτελεί “στόχο” στην επίθεση της όταν θέλουν να φύγουν από τα παιχνίδια ρυθμού. Κλειδιά είναι επίσης ο Μάνιον που έρχεται από τον πάγκο και προσθέτει επιθετικότητα στην ομάδα του, αλλά κι ο Πολονάρα που έχει καθοριστική παρουσία στην άμυνα, αλλά και σε άλλες μικρές αλλά σημαντικές δουλειές.

Από τη μεριά μας θα κληθούμε να ανταποκριθούμε σε ένα απαιτητικό ενεργειακά παιχνίδι, να ελέγξουμε τις γρήγορες επιθέσεις των Ιταλών και να εκμεταλλευτούμε τα σημεία έμφασης που δίνουμε στην επίθεση μας».

ΠΗΓΗ: basket.gr

To άρθρο Ελλάδα – Ιταλία: Η εθνική μπάσκετ αναλύει την «σκουάντρα ατζούρα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.