Ελένη Τουλουπάκη: Κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης κατά της αντεισαγγελέως Αριστέας Θεοδόση

Στην κατάθεσή αίτησης εξαίρεσης κατά της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αριστέας Θεοδόση από την πειθαρχική έρευνα που διενεργεί σε βάρος της, προχώρησε η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Να σημειωθεί ότι η κυρία Τουλουπάλη, με συγκατηγορούμενο τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στις 19 Σεπτεμβρίου θα καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, στο οποίο η κυρία Θεοδόση είναι αναπληρώτρια εισαγγελέας.

Στην αίτησή της για εξαίρεση της κυρίας Θεοδόση από την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της, η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει πως συντρέχουν στο πρόσωπο της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου «σοβαρότατες υπόνοιες έλλειψης αντικειμενικότητας και αμεροληψίας σε βάρος της».

Μεταξύ, άλλων η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς υποστηρίζει ότι η κ. Θεοδόση ενώ είχε την πειθαρχική δικογραφία περίπου δύο χρόνια, την καλέσει σε εξηγήσεις μόλις ένα μήνα πριν αρχίσει η δίκη της στο Ειδικό Δικαστήριο, με πρόθεση και σκοπό «να δημιουργήσει δυσμενείς κρίσεις και εντυπώσεις σε βάρος της, οι οποίες είναι πιθανόν να επηρεάσουν την κρίση των δικαστών του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου». Ακόμη, η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς υποστηρίζει ότι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου της έδωσε προθεσμία λίγων ημερών για να μελετήσει 7.747 σελίδες δικογραφίας και να προετοιμάσει τις έγγραφες εξηγήσεις της. Μάλιστα, όπως αναφέρει, η προθεσμία αυτή έληξε και «η κα Θεοδόση απαραδέκτως και αδικαιολογήτως αρνήθηκε να της χορηγήσει νέα προθεσμία έως τις 12 Σεπτεμβρίου (…) με πρόθεση να με οδηγήσει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στις 19 Σεπτεμβρίου με νέα πειθαρχική δίωξη σε βάρος μου ώστε να επηρεάσει την έκβαση της δίκης».


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.