ΕΔΕ Πλεύρη για ανάρτηση Πολάκη με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ασθενούς

Καταγγελία από τον Θάνο Πλεύρη κατά του Παύλου Πολάκη στη Βουλή. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ανέβασε» στο facebook ένα mail γιου ασθενούς, στο οποίο «υπήρχε αναφορά σε δήθεν έλλειψη» ενός φαρμάκου του ΙΦΕΤ. 

Παράλληλα, ο Θάνος Πλεύρης κατηγορεί τον Παύλο Πολάκη ότι «λέει ψέματα για πολιτικούς λόγους και κυρίως ότι προσβάλλει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα υγείας», με την ανάρτηση που έκανε. Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, ο ΙΦΕΤ χθες (σ.σ. 20.11.2022) απάντησε και εξήγησε ότι το συγκεκριμένο φάρμακο, το οποίο είναι καινοτόμο – ακριβό φάρμακο και εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, έχει δοθεί στη συγκεκριμένη ασθενή δύο φορές μέσα στο έτος.

Ακολούθως, ο υπουργός Υγείας κατήγγειλε στη Βουλή τα εξής: «Ο γιος της ασθενούς κοινοποίησε ένα e-mail στον ΙΦΕΤ, (το οποίο έχει κοινοποιήσει και σε εμένα οπότε έχω νόμιμη κατοχή του) που αναφέρει ότι το ποστάρισμα του e-mail του, έχει γίνει εν αγνοία του, και εγκαλεί και υπάλληλο, ενδεχομένως, που έδωσε αυτό το e-mail στον κύριο Πολάκη, αλλά και τον ίδιο τον κύριο Πολάκη, ότι λέει ψέματα για πολιτικούς λόγους και κυρίως ότι προσβάλλει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα υγείας».

Πλεύρης για ανάρτηση Πολάκη: ΕΔΕ για να δούμε πώς έχει διαρρεύσει το e-mail

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, «εγώ θεωρούσα ότι το e-mail ο κύριος Πολάκης το είχε, και του είχαν επιτρέψει να κάνει χρήση. Και πληροφορούμαστε ότι γιατρός – βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου έβγαλε στη φόρα, με τα ονόματα κανονικά, του γιου της ασθενούς και το τι χρειαζόταν η ασθενής χωρίς να πάρει άδεια, προσβάλλοντας προσωπικά δεδομένα, λέγοντας ψέματα, γιατί είχε καλυφθεί το θέμα».

Ανέφερε, δε, ότι ήδη μίλησε με τον επικεφαλής του ΙΦΕΤ «και ζήτησα να κάνει έλεγχο και ΕΔΕ για να δούμε πώς έχει διαρρεύσει το e-mail και παράλληλα να συγκεντρωθούν όλα αυτά τα στοιχεία και όποιος έχει κάνει χρήση αυτών των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου και του συγκεκριμένου βουλευτή, επειδή ακριβώς συνιστούν σοβαρό ποινικό αδίκημα, γιατί είναι δεδομένα υγείας, να σχηματιστεί ο αντίστοιχος φάκελος για να αποδοθούν ευθύνες».

Η επίμαχη ανάρτηση Πολάκη:

 

 

To άρθρο ΕΔΕ Πλεύρη για ανάρτηση Πολάκη με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ασθενούς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate