Δύο συλλήψεις για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παρασκευής (8/7) με την κατηγορία των λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 65 και 20 ετών, συνελήφθησαν από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης για λαθραία καπνικά προϊόντα.

Στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από διακριτική επιτήρηση εντοπίστηκε ο 65χρονος να προσέρχεται με αυτοκίνητο στον χώρο στάθμευσης του ΚΤΕΛ «Μακεδονία» και να παραλαμβάνει από την αποθήκη δύο μεγάλα χαρτοκιβώτια περιτυλιγμένα με μαύρη πλαστική σακούλα.

Ο άνδρας ακινητοποιήθηκε και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν συνολικά 1.500 πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών και 300 συσκευασίες λαθραίου καπνού, βάρους 50 γραμμαρίων έκαστη, χωρίς να φέρουν στο σύνολό τους την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με έτερο αλλοδαπό, ο οποίος έδωσε οδηγίες να παραδοθούν τα χαρτοκιβώτια σε σπίτι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Κατά την παράδοση, εξήλθε ο 20χρονος από είσοδο πολυκατοικίας προκειμένου να παραλάβει τα καπνικά προϊόντα και συνελήφθη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Γ’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων, το Ε.Δ.Χ. όχημα που οδηγούσε ο 65χρονος, το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.