Δολοφονία Καραϊβάζ: Έφτασαν στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες

Την πόρτα της ΓΑΔΑ πέρασαν λίγο μετά τις 10 το πρωί οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, προκειμένου να μεταβούν στον 30ο ανακριτή όπου και βρίσκονται αυτή την ώρα, για να απολογηθούν.

Τι θα ισχυριστούν

Τα δύο αδέρφια αντιμετωπίζουν κατηγορίες ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων (παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία ).

Από την πρώτη στιγμή που συνελήφθησαν μετά την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης αρνούνται την οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση. Ο 40χρονος μάλιστα που φέρεται να είναι ο εκτελεστής του Γιώργου Καραϊβάζ αναζητά το στοιχείο που υπάρχει μέσα στη δικογραφία και τον συνδέει με το έγκλημα.

Δηλώνει αθώος ενώ μέχρι και τη σύλληψή του δεν είχε κληθεί ποτέ από τις αρχές προκειμένου να καταθέσει έστω και ως μάρτυρας.

Αντίθετα ο αδερφός του, ο 48χρονος ιδιοκτήτης του βαν που φέρεται να έχει υποστηρικτικό ρόλο στη διαφυγή των δραστών – έχει κληθεί όχι μία αλλά δύο φορές στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας.

Ενώ στην αρχή δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν θυμάται για ποιο λόγο ήταν το βαν που κάνει αποφράξεις στην περιοχή στη συμπληρωματική του κατάθεση υποστήριξε ότι… θυμήθηκε και είπε ότι τον Απρίλιο του 2021 ήταν στην περιοχή του Αλίμου -περιοχή εκτός εμβέλειάς του – γιατί μοίραζε φυλλάδια για την εταιρεία καθαρισμού που διατηρεί .

Επιπλέον υποστηρίζει ότι έχει πελάτες στην περιοχή μόνο που οι αστυνομικοί στον έλεγχο που έκαναν δεν βρήκαν κάποια καταχώρηση στα επίσημα αρχεία.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.