Διευρύνθηκε κατά 11,6% στα 73,3 δισ. δολάρια το εμπορικό έλλειμμα

Τις πιέσεις του ισχυρού δολαρίου συνέχισαν να νιώθουν και τον Σεπτέμβριο οι εξαγωγές των ΗΠΑ, με το εμπορικό έλλειμμα της χώρας να διευρύνεται πέραν των εκτιμήσεων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, το μηνιαίο διεθνές εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 11,6% τον Σεπτέμβριο, από το πτωτικά αναθεωρημένο μέγεθος των 65,7 δισ. δολαρίων (αρχική μέτρηση 67,4 δισ.) στα 73,3 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι η αγορά περίμενε τη διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος, αλλά στο μικρότερο επίπεδο των 72,3 δισ. δολαρίων.  

Στα επιμέρους στοιχεία, το έλλειμμα αγαθών διευρύνθηκε κατά 6,6 δισ. δολ. τον Σεπτέμβριο στα 92,7 δισ. , ενώ παράλληλα μειώθηκε το πλεόνασμα των υπηρεσιών κατά 1 δισ. στα 19,5 δισ. δολάρια.

Συνολικά οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,8 δισ. δολάρια ή 1,1% στα 258 δισ. καθώς οι εξαγωγές αγαθών υποχώρησαν κατά 3,7 δισ. και οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 0,9 δισ.

Υπενθυμίζεται ότι το δολάριο ανατιμήθηκε έντονα φέτος και είχε πραγματοποιήσει ένα αξιοσημείωτο ράλι τον Σεπτέμβριο, με φόντο τις αναταράξεις των αγορών σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που εντείνει την πίεση στις τιμές των εξαγόμενων αμερικανικών προϊόντων.

Αντίθετα, οι υπηρεσίες έλαβαν στήριξη από τον ανθεκτικό τουρισμό τον  Σεπτέμβριο, τόσο για επισκέπτες στις ΗΠΑ όσο και για Αμερικανούς που επισκέφθηκαν το εξωτερικό.

Μάλιστα, οι εξαγωγές υπηρεσιών του Σεπτεμβρίου, οι οποίες περιλαμβάνουν επισκέπτες στις ΗΠΑ, ήταν οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί. Το ίδιο όμως και οι εισαγωγές υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν τους Αμερικανούς που κάνουν διακοπές στο εξωτερικό.

 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.