Δημόσια Νοσοκομεία: Μεγάλη έλλειψη σε τραυματιοφορείς – Λιγότεροι από 2.200 σε όλη τη χώρα

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι τραυματιοφορείς των δημόσιων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα καθώς όπως υποστηρίζουν υπάρχουν τραγικές ελλείψεις στον κλάδο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ασθενείς.

Σε 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (11:00π.μ. με 03:00μ.μ) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 1:00μ.μ., προχωρούν αύριο Τετάρτη (2/11) οι Τραυματιοφορείς στα δημόσια νοσοκομεία. Η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων διαμαρτύρεται για τις τραγικές ελλείψεις τραυματιοφορέων στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης, οι τραυματιοφορείς σήμερα που υπηρετούν στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας, μόνιμοι και συμβασιούχοι, δεν ξεπερνούν τους 2.200 σε όλη τη χώρα από τις 5.000 οργανικές θέσεις που υπάρχουν στους οργανισμούς των νοσοκομείων.

Με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει η Ένωση, «ασθενείς κινδυνεύουν μέσα και έξω από τα νοσοκομεία. Χάος κατά τις ημέρες των εφημεριών των νοσοκομείων στα επείγοντα. Γιατροί, νοσηλευτές, security, καθαρίστριες και συνοδοί ασθενών κάνουν τους τραυματιοφορείς.

Μεγάλη καθυστέρηση-αναμονή στις διαγνωστικές εξετάσεις των ασθενών όπως ακτινογραφίες, αξονικές τομογραφίες, υπέρηχοι, ενδοσκοπήσεις. Ασθενείς παραμένουν στις κλινικές – καθυστέρηση εξιτηρίων, επιπλέον αύξηση των νοσηλειών, παραμένουν τα ράντζα στους διαδρόμους των κλινικών», καταλήγουν οι τραυματιοφορείς.

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia.gr

To άρθρο Δημόσια Νοσοκομεία: Μεγάλη έλλειψη σε τραυματιοφορείς – Λιγότεροι από 2.200 σε όλη τη χώρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.