Δημοσκόπηση Prorata: 4 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Πού πάνε οι ψηφοφόροι του Κασιδιάρη

Στις 4 μονάδες είναι η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του καναλιού Attica TV.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα υγκεντρώνει 31,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας τον περασμένο Μάρτιο η διαφορά ήταν 2,5 μονάδες. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9,5%, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα, ενώ αύξηση κατά μία μονάδα καταγράφεται για το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 6%, όπως και για το ΜέΡΑ 25, που, από 3% εμφανίζεται με 3,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 10,5%.

Από εκεί και πέρα έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται υπέρ των κομματικών συγκλίσεων, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση, ενώ ποσοστό 75% θεωρεί ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα πρέπει να είναι και αυτό που θα αναλάβει πρωθυπουργός.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το κόμμα Κασιδιάρη. Στην ερώτηση τι θα κάνουν αν απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές του μόνο ο ένας στους τέσσερις (24%) θα ψηφίσει το κόμμα “ΕΑΝ” του πρώην εισαγγελέα Κανελλόπουλου.

Στη δημοσκόπηση έγινε και ερώτηση για το τι θα ψήφιζαν στο ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών. Εκεί η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με πέντε μονάδες (34,5% έναντι 29,5%), ενώ υψηλά παραμένουν τα ποσοστά των αναποφάσιστων (11,5%).

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 83% των ερωτηθέντων αναφέρει πως η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη δεν θα επηρεάσει την εκλογική του προτίμηση. Αντίθετα το θέμα που θα επηρεάσει περισσότερο την ψήφο όσων συμμετείχαν στην δημοσκόπηση είναι η Οικονομία (34%).

To άρθρο Δημοσκόπηση Prorata: 4 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Πού πάνε οι ψηφοφόροι του Κασιδιάρη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate