Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τι λένε οι πολίτες για τις παρακολουθήσεις – Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η οικονομία και η ακρίβεια είναι τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών όπως τα αναδεικνύει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Για την κατεύθυνση των πραγμάτων το 60% θεωρεί πως πάμε λάθος, το 33% σωστά, ούτε το ένα ούτε το άλλο το 3% και δεν ξέρω δεν απαντώ το 4%.

Το σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες είναι με 27% η ακρίβεια, με το ίδιο ποσοστό η οικονομία, 13% η ενεργειακή κρίση, 7% η ανεργία, 5% εξωτερική πολιτική/πόλεμος και 5% πολιτικοί/ πολιτικό σύστημα.

Στην αξιολόγηση του έργου της κυβέρνησης το 56% την κρίνει αρνητικά, το 35% θετικά, το 8% ούτε/ούτε και 1% δξ.δα.

Στην αξιολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 54% κρίνει αρνητικά, το 38% θετικά, το 6% ούτε/ούτε και το 2% δξ/δα.

Στο θέμα των παρακολουθήσεων το 61% θεωρεί πως πρόκειται για επιλογή σε γνώση του πρωθυπουργού και το 28% μιλάει για μεμονωμένο και 1% κάνει λόγο για συνηθισμένη πρακτική.

Για τις εκλογές το 58% θέλει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της, το 39% να πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα  με τη δημοσκόπηση που παρουσίασε το Mega, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει ποσοστό 27,6%, από 28,9% τον Ιούνιο, έχοντας δηλαδή απώλεια 1,3 μονάδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ποσοστό 20,2%, στα ίδια σχεδόν επίπεδα με τον Ιούνιο (20,1%), δηλαδή δεν κερδίζει τίποτε από την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο στην οποία βρίσκεται το κυβερνών κόμμα.

Η διαφορά των δύο κομμάτων υποχωρεί στις 7,4 μονάδες, από 8,8 μονάδες τον Ιούνιο, ως αποτέλεσμα την πτώσης της ΝΔ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 12,7% και άνοδο 0,4 μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση (12,3% τον Ιούνιο). Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,1% (από 5,6%), το ΜέΡΑ25 που ανεβαίνει στο 4% από 3,3%, η Ελληνική Λύση που υποχωρεί στο 3,4% από 3,7%. Στο 1,6% βρίσκεται η Εθνική Δημιουργία και το κόμμα του Κασιδιάρη, Έλληνες (από 2,3% τον Ιούνιο). Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 12,3%.

Ως προς την εκτίμηση ψήφου, δηλαδή στην εκτίμηση των ποσοστών των κομμάτων χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος (δηλαδή εξαιρουμένων των απαντήσεων όπως «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα», «Δεν γνωρίζω», «Δεν απαντώ», «Άκυρο», «Λευκό»), υπάρχουν ορισμένες σημαντικές πληροφορίες.

Εδώ η ΝΔ ανεβαίνει στο 34,1% από 39,9% στις βουλευτικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,9% από 31,5% το 2019. Η διαφορά είναι στις 9,2 μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ πάει στο 15,7%, διπλασιάζοντας σχεδόν το ποσοστό του σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, το ΜέΡΑ25 με 4,9%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και η Εθνική Δημιουργία και το κόμμα Έλληνες με 2%.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η ΝΔ στο κάτω όριο μπορεί να φτάσει το 31,2% ενώ στο πάνω όριο φτάνει το 37%, δηλαδή κοντά σε αυτοδυναμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυμανθεί από 22,2% έως 27,6%, και το ΠΑΣΟΚ από 13,4% έως 18%.

 

 

To άρθρο Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τι λένε οι πολίτες για τις παρακολουθήσεις – Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.