Δεύτερος θάνατος από την ισχυρή έκρηξη της 21ης Ιουνίου στο Παρίσι

Μια γυναίκα, που είχε τραυματιστεί από την κατάρρευση κτιρίου στο Παρίσι στις 21 Ιουνίου, μετά από μια ισχυρή έκρηξη, πέθανε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, σύμφωνα με πηγές.

Το πτώμα μιας άλλης γυναίκας εντοπίστηκε στις 27 Ιουνίου μέσα στα χαλάσματα του κτιρίου στο κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο κατέρρευσε μετά από ισχυρή έκρηξη και ακολούθησε πυρκαγιά. Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Συνολικά, περίπου 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν και δύο από αυτούς εξακολουθούν μέχρι σήμερα να νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα, ανέφερε μια άλλη πηγή με γνώση του θέματος. Το κτίριο που κατέρρευσε, το οποίο είχε χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο, στέγαζε την Αμερικανική Ακαδημία του Παρισιού, ένα ιδιωτικό σχολείο που ειδικεύεται στη μόδα.

Από τη Δευτέρα, οι έρευνες έχουν ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος θα διερευνήσει ιδίως φερόμενες πράξεις ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και παράβασης υποχρεώσεων και θα πρέπει να προσδιορίσει τα αίτια της καταστροφής.

Οι πρώτοι μάρτυρες που μίλησαν στους ανακριτές έκαναν λόγο για «οσμή αερίου».

Περίπου 60 οικογένειες συνεχίζουν να μην έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους και στεγάζονται σε εργατικές κατοικίες, σε σπίτια συγγενών τους ή σε ξενοδοχείο, ανακοίνωσε την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό ανακοίνωσε στις 26 Ιουνίου ενίσχυση 2 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των επαγγελματιών και των κατοίκων που επλήγησαν, διαβεβαιώνοντας ότι «θα πέσει άπλετο φως στις συνθήκες αυτής της έκρηξης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.