Δίκη Καμπανού: «Σοκαρίστηκα. Δεν πίστευα ότι έβλεπα τόσα αίματα», είπε 22χρονος κατηγορούμενος

Με δύο ακόμα απολογίες ολοκληρώθηκε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η  29η μέρα της δίκης για την άγρια οπαδική επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού στην περιοχή της Χαριλάου.

Σήμερα απολογήθηκαν ο 7ος και ο 8ος κατηγορούμενος. Συνολικά στο εδώλιο κάθονται 12 άτομα.

Στην απολογία τους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ αρνήθηκαν οποιαδήποτε σωματική επαφή με τον αδικοχαμένο Άλκη εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του.

«Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό που έγινε, δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο αυτής της οικογένειας. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω», είπε εισαγωγικά ο πρώτος εξ αυτών, ηλικίας 22 ετών. Ο ίδιος ανέφερε ότι σκοπός ήταν να «πάμε να κυνηγήσουμε, να μαλώσουμε, να χτυπηθούμε και τίποτα άλλο». Τόνισε ότι δεν είχε κάποιο όπλο μαζί του, θεωρώντας ότι «θα πηγαίναμε να μαλώσουμε με γυμνά χέρια». «Δεν είδα όπλα, εάν έβλεπα οτιδήποτε δεν θα πήγαινα στη φασαρία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ, ο 22χρονος είπε: «Έφτασα στη γωνία όπου υπήρχαν τρία – άτομα κι ένα παιδί πεσμένο κάτω. Είδα τον 2ο κατηγορούμενο να μαχαιρώνει στο πόδι τον φίλο του Άλκη. Σοκαρίστηκα. Δεν πίστευα ότι κάποιος θα μαχαιρώσει» ανέφερε.

Ο ίδιος στη συνέχεια ομολόγησε ότι χτύπησε με μπουνιά τον φίλο του Άλκη. «Τον τράβηξαν από μπροστά προς στα σκαλιά. Μάλλον νόμιζε ότι εγώ τον χτυπούσα, Πήγε να με χτυπήσει και τον πρόλαβα, δίνοντάς του μία μπουνιά στο πρόσωπο» ανέφερε.

Υποστηρίζει ότι όταν αποφάσισε να φύγει είδε τον Άλκη πεσμένο στο έδαφος, μέσα σε πολλά αίματα. «Σοκαρίστηκα. Δεν πίστευα ότι έβλεπα τόσα αίματα. Δεν ξέρω πόσα και ποια άτομα ήταν από πάνω του. Είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά. Εγώ ήθελα απλά να απομακρυνθώ. Πανικοβλήθηκα και άρχισα να φεύγω» κατέληξε ο 22χρονος.

Τι είπε ο 8ος κατηγορούμενος

Ακολούθησε η απολογία του 8ου κατηγορούμενου που ήταν επιβάτης του δεύτερου από τα τρία αυτοκίνητα. «Σε καμιά μητέρα και σε κανέναν πατέρα να μην συμβεί αυτό» ανέφερε αρχικά ο 21 ετών νεαρός και δίνοντας τη δική του εκδοχή: «Πήγα για να βοηθήσω. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να συμβεί αυτό που συνέβη. Εμείς δεν βγήκαμε από το αυτοκίνητο. Περιμέναμε να ρωτήσουν τι ομάδα είναι».

Μετά από κάποια δευτερόλεπτα βγήκε από το όχημα μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες. «Δεν είχα καλή οπτική, δεν μπορούσα να δω τι γίνεται, ούτε είδα όπλα. Έβλεπα ότι μαλώνουν, ότι υπήρχε μια συμπλοκή. Ήταν όλοι μαυροφορεμένοι, δεν μπορούσα να καταλάβω ποιοι είναι ποιοι. Γύρισα πίσω φτάνοντας ανάμεσα στα δύο πρώτα οχήματα. Όταν είδα ότι μαλώνουν και ακούγονταν φωνές άλλαξα γνώμη και δεν ήθελα να πάω. Λέω: “τι πας να κάνεις, για ποιον λόγο”.

Επιστρέφοντας στο αυτοκίνητο, ο 21χρονος ρώτησε τους υπόλοιπους τι συνέβη. «Είπαν ότι έγινε χοντράδα, ότι είδαν αίμα. Αγχώθηκα. Μετά από κάποια ώρα, ξημερώματα εκείνης της μέρας, έμαθα για τον Άλκη. Μου κόπηκαν τα πόδια, δεν ήξερα τι να κάνω».

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με τις απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.