Γουατεμάλα: Συγκλονιστικές εικόνες από τις εκρήξεις του ηφαιστείου Φουέγο


Ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στην Κεντρική Αμερική εξερράγη και πάλι, εκτοξεύοντας λάβα και τέφρα και αναγκάζοντας τις αρχές της Γουατεμάλας να κλείσουν έναν σημαντικό δρόμο την Κυριακή.


Το ηφαίστειο με το όνομα Fuego – στα ισπανικά σημαίνει φωτιά – άρχισε να ενεργοποιείται τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, με λιωμένα πετρώματα να ρέουν στις πλαγιές του και στάχτη να εκτοξεύεται σε ύψος δύο χιλιομέτρων.


Ένας δρόμος που οδηγεί νότια από την κεντρική Γουατεμάλα έκλεισε προληπτικά, δήλωσε ο Κάρλος Ακίνο, εκπρόσωπος της αστυνομίας αυτοκινητοδρόμων.


 


 


Το ηφαίστειο απέχει περίπου 16 χιλιόμετρα από την Αντίγκουα, τη γραφική πρώην πρωτεύουσα της χώρας και το μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο. Οι αρχές παρακολουθούν το ηφαίστειο και μέχρι στιγμής δεν έχει εκκενωθεί κανείς, δήλωσε ο Ροντόλφο Γκαρσία, εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας.


Ο άνεμος ενδέχεται να ωθήσει το νέφος τέφρας προς την πόλη της Γουατεμάλας, η οποία απέχει 35 χιλιόμετρα, είπε.


Το 2018, το ηφαίστειο Fuego έστειλε ποτάμια λάβας στις πλευρές του, καταστρέφοντας το χωριό San Miguel Los Lotes, σκοτώνοντας 215 ανθρώπους και αφήνοντας έναν παρόμοιο αριθμό αγνοουμένων.


Η Γουατεμάλα διαθέτει ακόμη δύο ενεργά ηφαίστεια, το Santiaguito στα δυτικά της χώρας και το Pacaya στα νότια.


Πηγή: ΚΥΠΕ 


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.