Ελλάδα

Γλυφάδα: Η κατάθεση «κλειδί» και η άρση τραπεζικού απορρήτου ενώνουν τα κομμάτια του «παζλ»

Αστυνομικές πηγές θεωρούν πως τα κομμάτια του «παζλ» θα ενώσει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και «πρόσωπο κλειδί», η Δέσποινα Καρνέση, συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής και αδερφή της δολοφονηθείσας Μαρίας Καρνέση.

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν πως έχει ήδη κληθεί στο Ανθρωποκτονιών για να δώσει κατάθεση μέσα στα επόμενα 24ωρα, καθώς είναι ακόμη σοκαρισμένη και χρειάζεται λίγο χρόνο.

Μέτοχος σε δύο εταιρείες ο Αιγύπτιος

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία αποκαλύπτονται γύρω από τον Αιγύπτιο, ο οποίος φέρεται να ήταν μέτοχος σε δύο εταιρείες της οικογένειας και όχι ένας απλός υπάλληλος της ναυτιλιακής, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο εξαιρετικής εμπιστοσύνης «Άρης», σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η «σκιά» του ιδρυτή της εταιρείας Σπύρου Καρνέση, καθώς οι δύο άνδρες είχαν στενή σχέση. Ο Αιγύπτιος είχε γνώμη επί των ζητημάτων της εταιρείας, άποψη και δικαιώματα.

Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να είχε περάσει όλη τη διάρκεια της καραντίνας του κορωνοϊού μαζί με την εφοπλιστική οικογένεια στους Πεταλιούς, τις αποκαλούμενες ελληνικές «Μαλβίδες», όπου διατηρεί οικία η οικογένεια.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Αιγύπτιου

Την ίδια ώρα, μυστήριο επικρατεί με τους τραπεζικούς λογαριασμούς του 76χρονου δράστη. Σύμφωνα μάλιστα με το Mega, ο Αιγύπτιος εμφανίζεται να έχει δύο λογαριασμούς, έναν στην Ελλάδα ο οποίος φέρεται να έχει καταθέσεις 500.000 ευρώ αλλά και έναν ελβετικό, από τον οποίο έχει περάσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Kατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ελβετικός λογαριασμός σήμερα είναι περιορισμένος, έχοντας μόλις 1.500 ευρώ. Ωστόσο, επειδή τα ποσά που εμφανίζονται να έχουν περάσει από αυτόν είναι τεράστια, αναμένεται να ερευνηθούν.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Alpha, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών φέρεται να έχει ζητήσει από την εισαγγελία την άδεια για άρση του τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς του 76χρονου, προκειμένου να εξακριβωθεί πόσα χρήματα τελικά είχε.

Παράλληλα, η μητέρα της οικογένειας φέρεται να είχε αφήσει κληρονομιά ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στον Αιγύπτιο δράστη, μιας και ήταν «ευνοούμενος», καθώς συν τοις άλλοις την φρόντιζε μέχρι τον θάνατό της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 76χρονος έπαιρνε πολλά χρήματα από την εταιρεία, έμενε σε σπίτι της οικογένειας, ενώ του είχε παραχωρηθεί και αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε η ναυτιλιακή, ο Αιγύπτιος απολύθηκε τον Ιανουάριο του 2023 και ως αποζημίωσε έλαβε το ποσό των 74.862 ευρώ.

«Δεν παραχωρήσαμε σπίτι στον δολοφόνο»

«Kοινός δολοφόνος χωρίς κίνητρο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ναυτιλιακή εταιρεία για την τριπλή δολοφονία στη Γλυφάδα και την αυτοχειρία του 76χρονου δράστη.

«Με απερίγραπτη οδύνη χθες, 12 Φεβρουαρίου 2024, η εταιρεία μας και όλα τα στελέχη μας βίωσαν μια αδιανόητη τραγωδία, στην οποία ένας κοινός δολοφόνος, χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο γνωστό σε εμάς, εκτέλεσε την Μαρία Καρνέση, τον Αντώνη Βλασσάκη, ιδιοκτήτες και αφεντικά της εταιρείας μας, καθώς και τον ηρωικό Καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη, πολύτιμο και πιστό συνεργάτη μας για δεκαετίες, ενώ από καθαρή τύχη γλίτωσε τη ζωή της η Δέσποινα Καρνέση Βλασσάκη, ιδιοκτήτρια της εταιρείας μας.

Η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε. Επειδή όμως, παρά τις τραγικές στιγμές, ακούγονται διάφορες ιστορίες, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:

Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρεία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ. Έκτοτε ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρεία μας είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση.

Ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρεία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει. Εξάλλου όπως καλώς γνωρίζουμε ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα. Συνεπώς το πώς και γιατί αποφάσισε ο δολοφόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή πράξη δεν μας είναι γνωστά και διερευνώνται.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους εργαζόμενους μας τόσο στην ξηρά όσο και στα υπό διαχείριση της εταιρείας μας πλοία ότι η εταιρεία μας, υπό την καθοδήγηση της κας Δέσποινας Καρνέση, θα επιβιώσει και μετά από αυτή την εφιαλτική τραγωδία και θα συνεχίσει την λειτουργία της, επιτυγχάνοντας και στο μέλλον τα ίδια λαμπρά αποτελέσματα με το παρελθόν.

Παρακαλούμε όλους να σεβαστούν τη μνήμη του Καπετάν Ηλία Κουκουλάρη, καθώς και των Μαρίας Καρνέση και Αντώνη Βλασσάκη που τελικά -κυριολεκτικά και όχι μόνο μεταφορικά έδωσαν τη ζωή τους για την εταιρεία μας και τον ναυτιλιακό μας όμιλο. Να σεβαστούν όλοι επίσης τον πόνο της Δέσποινας που μέσα σε μία στιγμή έχασε τα πάντα από έναν ψυχρό και αμετανόητο δολοφόνο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Καπτάν Ηλία, της Μαρίας και στην κυρία Δέσποινα και τους οικείους τους».

Πώς ο «Άρης» έγινε ο δολοφόνος τους

Η «έξωση» από το διαμέρισμα της Γλυφάδας, που του είχε παραχωρηθεί, αλλά και το κατά πόσο επηρέασε τον 76χρονο η ενδοικογενειακή κόντρα στην εφοπλιστική οικογένεια την οποία υπηρετούσε για 36 χρόνια, συμπεριλαμβάνονται στις έρευνες για τα κίνητρα που προκάλεσαν το τριπλό φονικό.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, λίγο πριν από το μακελειό, είχε προηγηθεί έντονη λογομαχία του δράστη με τους ιθύνοντες της εταιρείας.

Μάλιστα αναζήτησε και την αδερφή της ιδιοκτήτριας η οποία κατά τύχη είχε βγει για εξωτερικές δουλειές και σώθηκε. Χθες η γυναίκα ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσε να πει οτιδήποτε. Η κατάθεσή της θα κατοχυρώσει, όπως αναμένεται, τα κίνητρα του δράστη ο οποίος φέρεται ότι μόλις αντιλήφθηκε ότι πρόκειται να γίνει επέμβαση των ΕΚΑΜ πήγε στο υπόγειο και με την καραμπίνα έδωσε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με το Open, ο δράστης λίγο πριν σκορπίσει τον θάνατο φέρεται να είπε «πάω να καθαρίσω τα αφεντικά». Μέσα στην εταιρεία την ώρα του μακελειού ήταν 25 εργαζόμενοι που έζησαν τον απόλυτο τρόμο.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button