Γιουβαρλάκια αλά Πολίτα | Χρυσές Συνταγές

Instagram: mychicdish

…ο xειμώνας προστάζει σούπες και το «Κομψό μου Πιάτο» σάς φέρνει την πιο ζεστή παραδοσιακή πρόταση για τις κρύες βραδιές στο τραπέζι σας. Τα «Γιουβαρλάκια αλά Πολίτα» είναι η μεγάλη μου λατρεία εφόσον συνδυάζουν δύο φαβορί σε ένα: το αγαπημένο μας αυγολέμονο, αλλά πιο παχύρρευστο και χωρίς το ρύζι, συν τα λαχανικά για επιπλέον γλύκα στο ζουμάκι. Ετοιμαστείτε για μεγάλες απολαύσεις!

  • Φτιάξτε τα γιουβαρλάκια με 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο και μαΐντανό, ένα αυγό, πολύ μικρά κομματάκια ψίχας ψωμιού, λίγη φρυγανιά, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ξηρό δυόσμο, κανέλα, ελάχιστο κύμινο, σκόνη ζωμού λαχανικών και ζυμώστε τα απαλά για να παραμείνουν αφράτα. Πλάστε τα σε μικρές μπάλες/μπουκιές.
  • Τυλίξτε τα σε αλεύρι και βάλτε τα μαζί με τις πατάτες και τα καρότα κομμένα σε κύβους, που έχετε ήδη τσιγαρίσει για μερικά λεπτά σε λίγο φυτικό λάδι. Όταν πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα προσθέστε λίγο νερό ίσα-ίσα για να τα καλύψει και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  • Χτυπήστε δύο αυγά και προσθέστε τους χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι. Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέστε λίγο ζωμό από τα γιουβαρλάκια και αντίστροφα, ρίξτε πίσω σιγά-σιγά και πάντα σε χαμηλή φωτιά το αυγολέμονο, μέχρι να ενωθούν.
  • Πασπαλίστε μια κοφτή κουταλιά αλεύρι, ανακατεύοντας ζωηρά και συνεχώς, λίγο αλάτι και λίγη σκόνη ζωμού λαχανικών και σιγοβράστε τα για ακόμα 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει το αυγολέμονο και να έχετε μια παχύρρευστη σούπα. Καλή όρεξη!

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.