Γαρίδες Λουκουμάδες με Φάβα | Χρυσές Συνταγές

Από τη Χριστίνα Σαρρή

ΥΛΙΚΑ
(Για 2 άτομα)
• 1 φλιτζάνι/150γρ κουκιά ξερά
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• ½ σκελίδα σκόρδο τριμμένη
• 1 φλιτζάνι (150γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 φλιτζάνι παγωμένη μπίρα
• λάδι για το τηγάνισμα
• 6 μεγάλες γαρίδες, ωμές και ξεφλουδισμένες
• 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο γλάσο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε τη φάβα. Βάζουμε τα κουκιά σε μία μέτρια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Όταν τα κουκιά είναι έτοιμα, τα λιώνουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνουν πουρές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο, ½ κουταλιά της σούπας βαλσάμικο γλάσο και ανακατεύουμε το μίγμα. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι στη φριτέζα στους 190°C και βάζουμε το καλάθι της φριτέζας μέσα στο
λάδι.

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα δοχείο, προσθέτουμε λίγο αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε και την μπίρα μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρρευστος χυλός. Ίσως να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε όλη την ποσότητα της μπίρας. Βουτούμε τις γαρίδες, μία μία, μέσα στο χυλό
και μετά τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τις γαρίδες για 2 – 3 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Για να παρουσιάσουμε το πιάτο, βάζουμε 1 – 2 κουταλιές φάβα στη μέση του πιάτου και 3 γαρίδες πάνω στη φάβα. Τέλος, προσθέτουμε ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμη βαλσάμικο γλάσο γύρω από τη φάβα. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.