Γαλλικό τοστ με τσουρέκι και φράουλες (Pain Perdu)

Χρόνος: 20 λεπτά + ½ ώρα αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4 άτομα):

Φράουλες:

350 γρ. (3/4 περίπου από ένα καλαθάκι των 500 γρ.) φράουλες

1/4 κουταλάκι ψιλό ξύσμα λεμονιού + 1 κουταλιά χυμός

1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη

Τοστ με τσουρέκι (Pain perdu = «χαμένο ψωμί»)

2 μεγάλα αβγά

2 κοφτές κουταλιές ζάχαρη

1 ½ κουταλάκι εσάνς βανίλιας ή 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας + ½ κοφτό κουταλάκι κανέλα

1 πρέζα αλάτι

3/4 φλ. γάλα

4 φέτες τσουρέκι πάχους 2 εκ. περίπου

2 κοφτές κουταλιές (30 γρ.) βούτυρο + 1 κοφτή κουταλιά επιπλέον αν χρειαστεί

Εκτέλεση:

Κόβετε τις φράουλες στα δυο, ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους. Βάζετε σε ένα μέτριο μπολ τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και τρίβετε το μίγμα με τα δάχτυλα (για να βγάλει το ξύσμα τα αρώματά του). Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τις φράουλες και ανακατεύετε το μίγμα. Το κρατάτε στην άκρη ανακατεύοντάς το κάθε τόσο, μέχρι να βγάλουν οι φράουλες το χυμό τους, για ½ περίπου ώρα.

Στο μεταξύ, χτυπάτε σε ένα άλλο μπολ με το σύρμα ή το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, το τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια (ή και την κανέλα) και το αλάτι και προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα ταψάκι που να χωράει τις φέτες του τσουρεκιού σε μια στρώση (έστω και στρυμωχτά) και βάζετε μέσα τις φέτες του τσουρεκιού. Τις γυρίζετε και από την άλλη πλευρά και τις αφήνετε να μουλιάσουν για 10 λεπτά.

Λιώνετε τις 2 κοφτές κουταλιές βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζετε μέσα τις φέτες του τσουρεκιού (αν χωρούν όλες σε μια στρώση, ή βάζετε μόνο τις δυο) και τις ψήνετε  για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα από την κάτω πλευρά, τις γυρίζετε και τις ψήνετε για άλλα 3 λεπτά. Αν θα ψήσετε τις φέτες του τσουρεκιού σε δυο δόσεις, πιθανόν να χρειαστεί να προσθέσετε ακόμη μια κοφτή κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι.

Βάζετε τα ψημένα τοστ σε πιατέλα ή 4 ατομικά πιάτα και μοιράζετε από πάνω τις φράουλες με το χυμό τους.

Σημείωση: Το περίφημο γαλλικό τοστ Pain perdu ( το «χαμένο ψωμί») με τσουρέκι και φράουλες, είναι ιδανικό για ανακύκλωση περισσεύματος τσουρεκιού και μετατροπής του σε ένα πλούσιο πιάτο για Brunch, ή ακόμα και επιδόρπιο. 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.