Γαλλία: Θετική για να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους μαχητικών αεροσκαφών


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε απόψε ότι η χώρα του «άνοιξε την πόρτα» για να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους στον χειρισμό μαχητικών αεροσκαφών και αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι εφικτό να ξεκινήσουν αμέσως.


Ο Μακρόν παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό TF1, μία ημέρα μετά την συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Παρίσι. Όταν ρωτήθηκε αν η Γαλλία θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, απάντησε ότι δεν συζητήθηκε αυτό το θέμα.


«Δεν μίλησα για αεροπλάνα, μίλησα για πυραύλους, μίλησα για εκπαίδευση», είπε, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν ταμπού» σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε γαλλικά αεροσκάφη. «Νομίζω ότι τέτοιες συζητήσεις είναι ήδη σε εξέλιξη με τους Αμερικανούς», συνέχισε, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.


Το Παρίσι μέχρι τώρα δεν συζητούσε την πιθανότητα της αποστολής μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, εξηγώντας ότι θα χρειάζονταν πολλοί μήνες εκπαίδευσης των πιλότων. Η έναρξη αυτής της εκπαίδευσης ωστόσο θα μπορούσε, σε βάθος χρόνου, να ανοίξει τον δρόμο και για την αποστολή των αεροπλάνων.


Όσον αφορά τα όπλα που θα παραχωρήσει η Γαλλία, ο Μακρόν δεν θέλησε να δώσει πολλές λεπτομέρειες. «Αποφασίσαμε να δώσουμε νέα πυρομαχικά», περιορίστηκε να πει.


Σύμφωνα με τον Μακρόν, «η στρατηγική της Γαλλίας είναι απλή: βοηθάμε την Ουκρανία να αντισταθεί, να οργανώσει, την στιγμή που εκείνη θα το επιλέξει, μια αντεπίθεση για να μπορέσει να οδηγήσει όλον τον κόσμο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τους όρους που θα επιλέξει η ίδια, για να οικοδομήσει μια βιώσιμη ειρήνη για την ίδια».


Διαβάστε επίσης: ΠΟΥ: Κλείνει εξειδικευμένο παράρτημα του στη Μόσχα λόγω του πολέμου


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.