Γάλλος ΥΠΕΞ: «Επίθεση χωρίς όπλα» η αναγνώριση ανεξαρτησίας της αν. Ουκρανίας


Η αναγνώριση εκ μέρους της Μόσχας της ανεξαρτησίας των εδαφών της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές θα ισοδυναμούσε με «επίθεση χωρίς όπλα», προειδοποίησε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, αφού νωρίτερα απηύθυνε έκκληση στους Ρώσους βουλευτές.


«Θα ήταν μια αδύνατη κατάσταση, ένα είδος επίθεσης χωρίς όπλα και διάλυσης, χωρίς όπλα, της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Θα ήταν ένα πλήγμα στην εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας», τόνισε, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.


Η Δούμα ενέκρινε νωρίτερα μια έκκληση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, με την οποία του ζητά να αναγνωρίσει η Ρωσία την ανεξαρτησία των αυτονομιστικών περιοχών που συγκρούονται με τον ουκρανικό στρατό στην ανατολική Ουκρανία, εδώ και οκτώ χρόνια.


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, διαβεβαίωσε ότι επί του παρόντος «δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση» για το θέμα αυτό αλλά το αίτημα των βουλευτών «αντικατοπτρίζει την άποψη» των Ρώσων πολιτών.


Ο Λε Ντριάν είπε επίσης ότι τα γαλλικά σχολεία στο Κίεβο έχουν κλείσει και οι οικογένειες των Γάλλων διπλωματών μπορούν να φύγουν από την χώρα, αν το επιθυμούν. Δεν κρίνεται ωστόσο αναγκαίο επί του παρόντος να μεταφερθεί η γαλλική πρεσβεία σε άλλη πόλη, όπως έκαναν οι ΗΠΑ.


Διαβάστε επίσης: 


Πούτιν: Η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο -Έτοιμη να συνεχίσει τις συνομιλίες με Δύση


Λαβρόφ: Πληροφοριακή τρομοκρατία τα περί «εισβολής» στην Ουκρανία


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.