Κόσμος

Γάζα: Ενέκρινε τη συνέχιση των συνομιλιών για εκεχειρία το Ισραήλ

Τη συνέχιση των συνομιλιών με τη Χαμάς για την επίτευξη εκεχειρίας ενέκρινε το Σάββατο (25/2) το Ισραήλ, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των Παλαιστινίων έχει εκτοπιστεί σε ένα μικρό μόνο κομμάτι της Γάζας, Ράφα.

Ειδικότερα, το βράδυ του Σαββάτου (24/2), το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο πολέμου έδωσε, το «πράσινο φως» στην αποστολή αντιπροσωπείας στο Κατάρ για να συνεχίσει τις συνομιλίες του Παρισιού.

Την ίδια ώρα, η επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης συνεχίζεται στην πολιορκούμενη Λωρίδα της Γάζας, όπου 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι, βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή «μαζικού λιμού», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Οι όροι και η υπόσχεση για «εξάλειψη»

Προϋπόθεση, που έχει θέσει το Ισραήλ για να συναφθεί συμφωνία είναι «η απελευθέρωση όλων των ομήρων, ξεκινώντας από όλες τις γυναίκες» σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας, Τσάχι Χανέγκμπι.

«Μια συμφωνία αυτού του είδους δεν σημαίνει τον τερματισμό του πολέμου», προειδοποίησε ο σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Η Χαμάς από την πλευρά της αξιώνει «πλήρη κατάπαυση του πυρός» και την απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Γάζα.

Σύμφωνα με πηγές, το σχέδιο που συζητήθηκε τον Ιανουάριο προβλέπει παύση των εχθροπραξιών διάρκειας έξι εβδομάδων και την απελευθέρωση 200 ως 300 Παλαιστινίων κρατουμένων σε αντάλλαγμα για 35 ως 40 ομήρους.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button