Βρετανία: Υπέρ του «βιολογικού φύλου» ο Σούνακ – Τι αλλάζει στην νομοθεσία


Ο Ρίσι Σούνακ σχεδιάζει να περιορίσει τα ακατάλληλα μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, σύμφωνα με την Telegraph.


Ο Βρετανός πρωθυπουργός θέλει να ενισχύσει την καθοδήγηση για τους δασκάλους σχετικά με τις σχέσεις και την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για να διασφαλίσει ότι τα παιδιά διδάσκονται μόνο μαθήματα που είναι κατάλληλα για την ηλικία τους.


Η αλλαγή αυτή, έρχεται εν μέσω ανησυχιών ότι ορισμένα σχολεία αναθέτουν σεξουαλική εκπαίδευση σε τρίτες εταιρείες που εκθέτουν τους νέους σε αμφιλεγόμενες ιδέες για το φύλο.


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Telegraph, ο Σούνακ σκοπεύει επίσης να αναθεωρήσει τον νόμο περί ισότητας για να καταστήσει σαφές «ότι το φύλο σημαίνει βιολογικό φύλο».
Αυτό θα σήμαινε ότι οι άνδρες δεν θα μπορούσαν να αγωνιστούν σε γυναικεία αθλήματα και εγκαταστάσεις όπως αποδυτήρια και καταφύγια γυναικών θα προστατεύονται.


Θα σήμαινε επίσης ότι ο αυτοπροσδιορισμός για τα τρανς άτομα δεν έχει νομική ισχύ, πράγμα που σημαίνει ότι οι τρανς γυναίκες δεν έχουν νόμιμο δικαίωμα πρόσβασης σε εγκαταστάσεις μόνο για γυναίκες.


Πηγή: Πρώτο Θέμα

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.