Βραζιλία: Πεντάχρονη σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα σε φαβέλα του Ρίο

Ένα κοριτσάκι ηλικία 5 ετών σκοτώθηκε σήμερα από αδέσποτη σφαίρα σε φαβέλα του Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου νωρίτερα ένας 17χρονος είχε πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικού.

Η οικογένεια της αδικοχαμένης Ελόα είπε ότι το πεντάχρονο κοριτσάκι έπαιζε στο κρεβάτι του όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από αδέσποτη σφαίρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Rio de Paz, η μικρή Ελόα είναι το δέκατο πέμπτο παιδί ηλικίας κάτω των 15 ετών που σκοτώνεται από σφαίρα στο Ρίο ντε Ζανέιρο από τις αρχές του 2022.

Η στρατιωτική αστυνομία αναφέρει σε δελτίο Τύπου ότι όλα ξεκίνησαν από ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς στη φαβέλα Μόχου ντο Ντεντέ, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο, όταν ένας εκ των δύο επιβαινόντων σε μοτοσικλέτα πυροβόλησε αστυνομικό και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας ανταπέδωσαν τα πυρά.

Ακολούθησε επεισοδιακή διαδήλωση κατοίκων της περιοχής και στη διάρκεια των ταραχών «πυρπολήθηκε ένα λεωφορείο», σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα παιδί πυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του», αναφέρει η στρατιωτική αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι «δεν γινόταν καμία επιχείρηση» στη φαβέλα εκείνη την ώρα.

Το δίκτυο TV Globo μεταδίδει πως κάτοικοι κατηγορούν τους αστυνομικούς ότι άνοιξαν πυρ στη διάρκεια της διαδήλωσης.

Σύμφωνα με τη συλλογικότητα Fogo Cruzado (Διασταυρούμενα Πυρά), περισσότεροι από 600 ανήλικοι έχουν σκοτωθεί η τραυματιστεί από σφαίρες στο Ρίο ντε Ζανέιρο από το 2016 (κατά μ.ο. ένας κάθε τέσσερις ημέρες).

Συμμορίες διακινητών ναρκωτικών λυμαίνονται τις φαβέλες της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, όπου είναι συχνές οι αιματηρές επιδρομές των δυνάμεων επιβολής του νόμου. Πριν από δέκα ημέρες, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αστυνομική επιχείρηση σε άλλη φαβέλα του Ρίο.

Τη χρονιά που πέρασε, 6.429 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικών σε όλη την Βραζιλία (κατά μ.ο. 17 σε καθημερινή βάση), σύμφωνα με στοιχεία της ΜΚΟ Βραζιλιάνικο Φόρουμ για τη Δημόσια Ασφάλεια (Forum Brasileiro de Segurança Publica).

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.