Βουλή: Δεν υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε την τροπολογία για μπόνους στους υγειονομικούς πρώτης γραμμής

«Παρών» ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και στην τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που παρέχει μπόνους στους υγειονομικούς που έδωσαν την μάχη του κορονοϊού για τον διαγωνισμό πρόσληψής τους με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει οι επικουρικοί υγειονομικοί να προσληφθούν απευθείας στο ΕΣΥ και όχι να τους δοθεί αυξημένη μοριοδότηση.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εξήγησε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά είναι αντίθετη στο να βρεθούν εντός του ΕΣΥ ως μόνιμοι αυτοί οι άνθρωποι που έδωσαν τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή. Καθώς μία τέτοια πρόσληψη θα έβγαινε αντισυνταγματική και θα ακυρωνόταν από το ΣτΕ. Αυτό, είπε, που μπορεί να γίνει και είναι συνταγματικά ανεκτό είναι οι επικουρικοί γιατροί και υγειονομικοί να τους αναγνωριστεί η εργασία που πρόσφεραν ως εξειδίκευση όλο αυτό το διάστημα και να λάβουν μια αυξημένη μοριοδότηση, η οποία θα τους οδηγήσει με ασφάλεια εντός του ΕΣΥ.

Ο υπουργός, μάλιστα, έψεξε τον ΣΥΡΙΖΑ πως με όσα όλα λένε οι βουλευτές του δίνει όπλα και επιχειρήματα σε εκείνους που δεν θέλουν αυτοί οι άνθρωποι να προσληφθούν στο ΕΣΥ και σε όσους θα προσπαθήσουν να προσφύγουν εναντίον τους.

H τροπολογία ψηφίσθηκε από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, την καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25.

To άρθρο Βουλή: Δεν υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε την τροπολογία για μπόνους στους υγειονομικούς πρώτης γραμμής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.