«Βολές» Ζελένσκι κατά ΗΠΑ: Ενημερώθηκα για τη διαρροή εγγράφων από τα ΜΜΕ

Στη συνέντευξή του, αποκάλυψε πως έμαθε για τη διαρροή από τα μέσα ενημέρωσης και υποστήριξε ότι «δεν είχε ενημερωθεί από τον Λευκό Οίκο ή το Πεντάγωνο πρωτύτερα».

«Δεν είχαμε πληροφορίες. Εγώ προσωπικά δεν είχα. Είναι σίγουρα μια κακή υπόθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι «ασύμφορη» για την Ουκρανία και «κακή για τη φήμη του Λευκού Οίκου» και των ΗΠΑ.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο CNNi:

«Ήμασταν σε συνεχή επαφή με τους Ουκρανούς συναδέλφους μας για σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων και οι παράνομες διαρροές, αλλά δεν θα αναφερθούμε στις λεπτομέρειες των συζητήσεων αυτών».

Το αμερικανικό Πεντάγωνο από ψηλά /

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στρατηγός Πάτρικ Ράιντερ, είπε μιλώντας στο CNNi πως δεν μπορεί να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του Ουκρανού Προέδρου, ωστόσο υπογράμμιας πως ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν «πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων» σε εταίρους και συμμάχους.

Ανάμεσα σε αυτούς που επικοινώνησε ήταν και ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Ολέκσιι Ρέζνικοφ.

«Δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος του Προέδρου Ζελένσκι. Οι ΗΠΑ, μαζί με το υπουργείο Άμυνας, παραμένουμε προσηλωμένοι για να συνεργαστούμε πολύ στενά με την Ουκρανία και τους διεθνείς συμμάχους και εταίρους μας και να διασφαλίσουμε ότι έχουν την συνδρομή ασφαλείας που έχουν ανάγκη για να υπερασπιστούν τη χώρα και να πάρουν πίσω τα εδάφη τους» είπε ο Ράιντερ.

Η διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων από τον 21χρονο Τζακ Τεσέιρα, μέλος της Αεροπορικής Εθνοφρουρας της Μασαχουσέτης, αιφνιδίασε την κυβέρνηση Μπάιντεν, αποκαλύπτοντας απόρρητες εκθέσεις ασφαλείας για τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν πληροφορίες για τους συμμάχους τους.

Το δωμάτιο του Τεσέιρα, στο σπίτι της μητέρας και του πατριού του / (Justice Department via AP)

Την ώρα που το FBI και το Πεντάγωνο προσπαθούν να κατανοήσουν πώς ένας μάλλον χαμηλόβαθμος στρατιωτικός κατάφερε να βγάλει σειρά διαβαθμισμένων εγγράφων από μια αεροπορική βάση, πηγές από το χώρο της άμυνας αναφέρουν πως η διαρροή ανέδειξε τις αδυναμίες του συστήματος.

Η στιγμή της σύλληψης του Τζακ Τεσέιρα

Ukrainian president says he learned of Pentagon leak from news reports, by Jack Forrest


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.