Βαθιά θλίψη στο ΡΙΚ για τον θάνατο του Λεωνίδα Μαλένη


Βαθύτατη θλίψη εκφράζουν η Διοίκηση, η Διεύθυνση και τα στελέχη του ΡΙΚ για τον θάνατο του συγγραφέα, δημοσιογράφου, ηθοποιού και παρουσιαστή Λεωνίδα Μαλένη, ο οποίος μέσα από τα προγράμματα του στη δημόσια ραδιοτηλεόραση άφησε εποχή και υπήρξε πρωτοπόρος και φωτεινός φάρος για τις επόμενες γενιές.


Ο θάνατος του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στον πολιτισμό, τη δημοσιογραφία και τη ραδιοτηλεόραση.


Στη συνείδηση όλων μας είναι ο δημιουργός ενός αριστουργήματος που αφορά την πατρίδα μας. Ένα από τα ποιήματα του,  το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» συνιστά ιστορία για τον τόπο μας και χιλιοτραγουδήθηκε από όλους, όταν ο τεράστιος Μίκης Θεοδωράκης μελοποίησε τους στίχους του Λεωνίδα Μαλένη.


Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο Λεωνίδας Μαλένης


Ο αείμνηστος δημιουργός άρχισε την καριέρα του ως δημοσιογράφος. Το 1961 προσελήφθη ως βοηθός μορφωτικός λειτουργός στο γραφείο Τύπου της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία. Το 1962 πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου παρακολούθησε ειδικά μαθήματα και μετά επέστρεψε στην Κύπρο όπου συνέχισε την εργασία του στην αμερικανική πρεσβεία, στο Αμερικανικό Κέντρο στη Λευκωσία (πολιτιστικό ίδρυμα της πρεσβείας). Μεταξύ 1969 και 1971 εργάστηκε ως διευθυντής εταιρείας εισαγωγής κινηματογραφικών ταινιών.


Στο ΡΙΚ άφησε παρακαταθήκες. Ήταν η φρέσκα πρόταση και η νέα εποχή. Η συνεργασία του με το ΡΙΚ ήταν ιδιαίτερη.  Από το 1960 άρχισε μια μακρά και ποικιλόμορφη συνεργασία με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση , ως παρουσιαστής προγραμμάτων , ηθοποιός σε ραδιοφωνικές εκπομπές,  σεναριογράφος, στιχουργός, μεταφραστής θεατρικών έργων κλπ.


Ο Μαλένης έγραψε εξαιρετικά έργα, ποιήματα, διηγήματα, θεατρικά έργα, κριτική βιβλίου και θεάτρου κ.α. Ποιήματά του μελοποιήθηκαν από τον Γιώργο Κοτσώνη, τον Γιώργο Θεοφάνους και άλλους Κυπρίους συνθέτες.


«Αναπαύσου εν ειρήνη Λεωνίδα Μαλένη στο «Χρυσοπράσινο Φύλλο» που τόσο αγάπησες». 

 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.