Βίτσας για πανωλεθρία ΣΥΡΙΖΑ: «Χάσαμε γιατί δεν υπήρχε συλλογικότητα»

Απουσία επαφής με την κοινωνία και έλλειψη συλλογικότητας στο κόμμα «έδειξε» ως τις κύριες αιτίες της πανωλεθρίας που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Βίτσας.

«Το πρώτο που έφταιξε ήταν η απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά και σε επίπεδο ιδεολογικό από την ίδια την κοινωνία. Ήταν φανερό δηλαδή. Να πιστεύεις – και δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω – ότι είσαι σε σύγκρουση για την κυβέρνηση και να έχεις στο τέλος 20 μονάδες διαφορά σημαίνει ότι δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην κοινωνία», είπε ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ τη Δευτέρα (03.07.23).

Παράλληλα, «έδειξε» ως αιτία και την έλλειψη συλλογικότητας καθώς, όπως σημείωσε, αυτό είναι το πρώτο από τα τρία χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο/η νέα πρόεδρος, «να ξεχωρίζει για συλλογικότητα. Δεν υπήρχε η αναγκαία συλλογικότητα, κάποτε είχαμε πολύ υψηλότερα επίπεδα στο εγγύς παρελθόν».

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα ο/η διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα «πρέπει να έχει σταθερότητα και ανακάλυψη του ιδεολογικού πλαισίου αλλά και αποφασιστικότητα και σχέση με την κοινωνία».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Βίτσας είπε ότι «εγώ υποστήριξα τις τελευταίες ημέρες να εκλέξουμε πρόεδρο το ταχύτερο δυνατό για να υπάρχει μια βάση».

To άρθρο Βίτσας για πανωλεθρία ΣΥΡΙΖΑ: «Χάσαμε γιατί δεν υπήρχε συλλογικότητα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate