Αύξηση κατά 2,6% του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, 16:26

Θετικά όσο και ανέλπιστα είναι τα στοιχεία που αφορούν το ΑΕΠ της Ιταλίας. Το τρίτο τρίμηνο του έτους, σημείωσε αύξηση κατά 2,6% σε ετήσια βάση και κατά 0,5% σε μηνιαία βάση. Παράλληλα, οι προβλέψεις για την συνολική φετινή αύξηση του ιταλικού ΑΕΠ αγγίζουν τώρα το 3,9%, έναντι του 3,3% προηγούμενων εκτιμήσεων.

Το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής, Ιstat έκανε γνωστό ότι «έστω και αν καταγράφεται μείωση του ρυθμού ανάπτυξης, πρόκειται για το έβδομο συνεχές τρίμηνο με θετικό πρόσημο. Σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας, Ινιάτσιο Βίσκο, τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα δείχνουν ότι ο τομέας των υπηρεσιών συνεχίζει να κερδίζει μέρος του εδάφους που είχε χάσει στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Ο δε Ιταλός νέος υπουργός Οικονομικών Τζανκάρλο Τζορτζέτι υπογράμμισε ότι «πρέπει να εφαρμοστεί μια πολιτική η οποία να αντιμετωπίσει γρήγορα και αποτελεσματικά το φαινόμενο του πληθωρισμού, ώστε να περιοριστεί η αύξηση των τιμών, και να αποφευχθεί το κύμα αυτό ανατιμήσεων να είναι μεγάλης χρονικής διάρκειας».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, 16:26

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.