«Ας μην θεωρούμε τη θεσμική σοβαρότητα μικροψυχία»

«Ας μην θεωρούμε τη θεσμική σοβαρότητα μικροψυχία», τονίζει σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Καλογήρου, για τη δήλωση του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, ότι η Κουμουνδούρου κράτησε «μικρόψυχη» στάση, επειδή δεν κατέθεσε υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη στον Άρειο Πάγο.

«Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι ο καθηγητής κ. Αλιβιζάτος χαρακτηρίζει μικρόψυχη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για την εφαρμογή μιας τροπολογίας με την οποία διαφώνησε στη Βουλή, καταθέτοντας δική του πρόταση», δηλώνει ο κ. Καλογήρου.

«Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί γιατί η τηλεφωνική του κλήση για να επισημάνει την ιδέα του κοινού υπομνήματος με τη ΝΔ έγινε τις ημέρες που η Κυβέρνηση νομοθετούσε για τρίτη φορά αλλάζοντας την αρμοδιότητα του τμήματος και που ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Τζανερίκος, είχε δημόσια καταγγείλει παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του με προσφορά μάλιστα και ανταλλαγμάτων.

»Η εγκληματική δραστηριότητα Κασιδιάρη είναι αυταπόδεικτη καθώς έχει αναγνωριστεί και με δικαστική απόφαση. Και βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα μπορούσε να ξεπλύνει τη θεσμική ακροδεξιά, αναλαμβάνοντας κοινές θεσμικές πρωτοβουλίες μ’ αυτούς που παρακολουθούσαν -και δεν γνωρίζουμε καν αν συνεχίζουν να το κάνουν- πολιτικούς και ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους.

»Καλό θα είναι να περιμένουνε το αποτέλεσμα των εκλογών, παραμένοντας σε εγρήγορση κατά του ακροδεξιού κινδύνου. Τότε θα φανεί αν το σήριαλ των νομοθετικών ερασιτεχνισμών και το κλείσιμο του ματιού αποδυνάμωσαν ή αντίθετα ενίσχυσαν εκλογικά την εξτρεμιστική ακροδεξιά.

Μέχρι τότε, ας μην θεωρούμε τη θεσμική σοβαρότητα μικροψυχία», καταλήγει ο Μιχάλης Καλογήρου.

«Μικρόψυχο το επιχείρημα του Τσίπρα»

Μιλώντας χθες Τρίτη (2.5.2023) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, χαρακτήρισε «μικρόψυχο» το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν μπορούσε να καταθέσει υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη επειδή δεν είχε ψηφίσει την τροπολογία στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Αλιβιζάτο, η πρωτοβουλία για το υπόμνημα ξεκίνησε ώστε να το καταθέσουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, τελικά μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το κατέθεσαν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.