Απαράδεκτη η κράτηση Τζιτζικώστα αλλά το κάνει και η Ελλάδα σε Τούρκους αξιωματούχους

«Ναι μεν, αλλά…» από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την αδικαιολόγητη κράτηση, επί έξι ώρες, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη και την άρνηση των τουρκικών αρχών να τον αφήσουν να μπει στην Τουρκία. Απαράδεκτη τη χαρακτήρισε ο Τούρκος υπουργός αλλά βρήκε την ευκαιρία να κάνει παράπονα για την Ελλάδα.

Η κράτηση και η απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα δεν ήταν κάποιου είδους αντίποινα. Κατά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήταν ένα τεχνικό λάθος αλλά του… έδωσε την ευκαιρία να πει ότι η Ελλάδα επίσης απαγορεύει την είσοδο στα εδάφη της σε Τούρκους αξιωματούχους και την κάλεσε να άρει τις απαγορεύσεις.

Ο Τούρκος υπουργός σημείωσε ότι «έγινε χωρίς πρόθεση. Η είσοδος αυτού του Έλληνα πολίτη στη χώρα μας καθυστέρησε εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος. Μόλις αυτό το τεχνικό πρόβλημα επιλύθηκε, επιτράπηκε σ’ αυτόν τον έλληνα πολίτη να μπει στη χώρα μας».

«Το περιστατικό ήταν μια παρεξήγηση, αλλά αυτό η Ελλάδα το κάνει σκόπιμα» δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με τη Daily Sabah, κατηγορώντας την Ελλάδα πως εξακολουθεί να απαγορεύει την είσοδο σε Τούρκους αξιωματούχους, όπως ο επικεφαλής της Ένωσης Τούρκων Εξωτερικού, Αμπντουλάχ Ερέν.

«Τους ενημερώνουμε (σ.σ. την Ελλάδα. Κι εμείς απαιτούμε η απαγόρευση στον Ερέν να αρθεί, αλλιώς θα ανταποδώσουμε», συμπλήρωσε Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.