Αλβανία: Στο 38% η συμμετοχή – Τι προβλέπει ο Έντι Ράμα για το αποτέλεσμα

Το υψηλότερο ποσοστό αποχής σημειώθηκε στις εκλογές στην Αλβανία από το 1992.

Στις εκλογές για τους 61 δήμους στην Αλβανία προσήλθε μόλις το 38%.

Με την επίσημη ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας και την έναρξη της διαδικασίας καταμέτρησης, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δημοσίευσε τη δική του πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Έντι Ράμα προβλέπει ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα του θα διεκδικήσει τη νίκη σε περισσότερους από 50 δήμους, ενώ η αντιπολίτευση θα λάβει από 0 έως 11 δήμους.

Σημειώνεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης, ο υποψήφιος δήμαρχος της Χειμάρρας δεν μπορούσε να ψηφίσει, ωστόσο το όνομά του υπήρχε στο ψηφοδέλτιο και μπορούσε να ψηφιστεί.

Στα αλβανικά εκλογικά χρονικά για πρώτη φορά συμβαίνει δύο μέρες πριν τις κάλπες να συλλαμβάνεται ένας υποψήφιος δήμαρχος κι αυτός να είναι Έλληνας μειονοτικός, τον οποίο εκτός από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την ΟΜΟΝΟΙΑ, στηρίζει το αντιπολιτευόμενο κόμμα του Σαλί Μπερίσα και εκείνο του τέως προέδρου Ιλίρ Μέτα.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι 144 και ανήκουν σε 44 κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων. Πάνω από 6.00 άνδρες της αστυνομίας αναπτύχθηκαν για την τήρηση της τάξης κατά την εκλογική διαδικασία όπου δεν παρουσιάστηκε κανένα έκτροπο.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.