Αβέρωφ: Κανένας δεν ευημερεί σε ένα κράτος που δεν παρέχει ασφάλεια


Τα γραφεία του κλάδου του αστυνομικού σώματος «Ισότητα» επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Χάρη Γεωργιάδη, τη Βουλεύτρια κ. Σούπερμαν και συνεργάτες του. Εκ μέρους της «Ισότητας» ο κ. Νίκος Λοϊζίδης τόνισε τα εξής:


 


«Καλωσορίζουμε τον υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού στα γραφεία μας. Τον οποίο ευχαριστούμε που μας έχει κάνει την τιμή να έρθει στα γραφεία να ενημερωθεί για τα σώματα ασφαλείας. Δεν σας το κρύβω ότι σε μια ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί με τον κ. Νεοφύτου αρχές του Αυγούστου, μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα είχαμε συνεννοηθεί για το τι έπρεπε να γίνει και τι επιβαλλόταν για την αναβάθμιση κλιμάκων στα σώματα ασφαλείας γιατί είχε εμβαθύνει στο θέμα και γνώριζε από πρώτο χέρι. Ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία και είμαστε σίγουροι ότι με τις γνώσεις που έχει για τα σώματα ασφαλείας θα κάνει αυτό που πρέπει να γίνει για να μπορέσουν να αλλάξουν πάρα πολλά τα οποία δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες δημιούργησαν κάποια προβλήματα για να υπάρξει ευνομία στη χώρα όπως όλοι ονειρεύονται».


Διαβάστε επίσης: Αβέρωφ για Πρόεδρο Αναστασιάδη: «Ενωμένοι συνεχίζουμε όπως αρχίσαμε» (vid)


Από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου τόνισε τα εξής:


«Χαίρομαι που βρίσκομαι και δεν το συνηθίζω να πηγαίνω σε γραφεία εξειδικευμένων συντεχνιών αλλά είστε όπως έχεις πει των σωμάτων ασφαλείας. Θέλω να στείλω ένα γενικότερο μήνυμα. Δεν μπορεί οποιαδήποτε χώρα να μιλά για οικονομία, για κοινωνικό κράτος, για σταθερότητα αν δεν διασφαλίσει πρώτα την ασφάλεια. Κανένας δεν μπορεί να ευημερεί σε ένα κράτος που δεν παρέχει ασφάλεια στους πολίτες του αλλά και στους ξένους που το επισκέπτονται ή τους ξένους επενδυτές. Για δεκαετίες ήταν αίτημα του αστυνομικού Σώματος και της πυροσβεστικής για αναβάθμιση των κλιμάκων. Και με δική μας βοήθεια αλλά και σε συνεργασία με την κυβέρνηση μας ένα αίτημα δεκαετιών υλοποιείται εν μέσω πρωτόγνωρων οικονομικών δυσκολιών. Είπαμε το ναι αφού είμαστε απόλυτα σίγουροι πως η ικανοποίηση αυτού του δίκαιου αιτήματος δεν θέτει σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά και δεν εκ φεύγει της απαράβατης αρχής μας της δημοσιονομικής πειθαρχίας και αφού το επιτρέπει η δημοσιονομική πειθαρχία πρέπει να έχουμε πειθαρχία και στην κοινωνία και χωρίς τα σώματα ασφαλείας δεν μπορούμε να το πετύχουμε. Ήταν δίκαιο να είμαστε δίπλα σας και γενικότερα στο έργο που επιτελείτε, που γνοιάζεστε, που ξενυχτάτε, που διακινδυνεύετε τη ζωή σας για να είμαστε οι υπόλοιποι πολίτες να αισθανόμαστε ασφαλείς στην κάθε μέρα της καθημερινότητας μας».


Σε ερώτηση δημοσιογράφου ως προς την κατάσταση στις φυλακές και την έρευνα που είναι σε εξέλιξη, ο κ. Νεοφύτου απάντησε τα εξής:


«Δεν συνηθίζω να σχολιάζω όταν υπάρχει εν εξελίξει μία έρευνα και μία διαδικασία. Όταν ολοκληρωθούν και υπάρχουν τα πορίσματα πρέπει εκεί που επιβάλλεται να προχωρήσουν οι αρχές στην πλήρη διαλεύκανση και όπου υπάρχουν πειθαρχικά ή ποινικά να προχωρήσουν στον δρόμο τους».

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.